Crna kronika

Ovo su rezultati akcije ‘Manje oružja-manje tragedija’!

Ovo su rezultati akcije 'Manje oružja-manje tragedija'!

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je od 15. prosinca prošle godine do 15. siječnja ove godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

U spomenutom razdoblju građani su dragovoljno predali 3 ručne bombe, 2 minobacačke mine, 3 topovska streljiva, 56 m sporogorećeg i detonirajućeg štapina, 15 kom detonatorskih kapisli, 50 gr baruta, 1 automatsko oružje, 1 pištolj, 3 komada lovačkog oružja i 646 komada raznog streljiva.

Na 12 organiziranih info-punktova, osim policijskih službenika protueksplozijske zaštite, nalazili su se i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga te se ovom prilikom njima, kao i predstavnicima medija koji su podržali ovu akciju, posebno zahvaljujemo.

Također, zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge pozivamo da slijede njihov primjer te ih podsjećamo da se akcija i dalje nastavlja te da mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Tom prilikom protiv njih se neće pokretati nikakav prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist