DuList IN

Ovih 16 mjesta u borbi je za pobjednika Konovizije 2022.

Nova Konovizija se svakim danom sve više približava, a nakon isteka roka za prijavu vrijeme je i za prvu značajniju vijest – objavu imena mjesta sudionika već petog po redu konavoskog natjecanje sela u pjevanju. Već po tradiciji, na finalnoj večeri koja će se održati 25. veljače 2022., nastupit će 16 mjesta pa će se tako za titulu pobjednika pete Konovizije natjecat će se Cavtat, Čilipi, Dubravka, Dubrovnik kao gostujuće mjesto, Dunave, Gruda, Lovorno, Pavlje brdo, Poljice, Pridvorje, Stravča, Uskoplje, Vitaljina, Vodovađa, Zastolje i Zvekovica.

Od 16 mjesta koja su se prijavila Cavtat, Čilipi, Gruda, Pavlje brdo i Poljice ostaju jedina mjesta koja su nastupila na svih pet Konovizija, a Gruda će, zanimljivo, biti prva koja će braniti naslov pobjednika s obzirom da Pridvorje, Mikulići i Uskoplje godinu dana nakon trijumfa nisu imali predstavnika.

Na Konoviziju se vraća i Vodovađa koja je nastupila samo na premijernoj Konoviziji, a nakon tri godine gledat ćemo i Vitaljinu. Čast da nastupi kao gostujuće mjesto, kako je već prije najavljeno, pripala je Dubrovniku.

Predstavljanje kandidata počinje tijekom siječnja 2022. godine, a izvlačenje redoslijeda nastupa na rasporedu je 11. veljače 2022. Konačan popis sudionika: Cavtat, Čilipi, Dubravka, Dubrovnik – kao gostujući grad, Dunave, Gruda, Lovorno, Pavlje brdo, Poljice, Pridvorje, Stravča, Uskoplje, Vitaljina, Vodovađa, Zastolje i Zvekovica.

Foto: Screenshot

 

Pročitajte još

Anamarija Filipović-Srhoj predstavila novu kolekciju: ‘U cijeli je proces uloženo puno truda i ljubavi’

Dulist

DUBROVNIK KAO DRUGI DOM Japanka Mari Sekizaki voli riječ ‘pomalo’, ajvar i gradske mačke

Maria Prkut

[KREĆE ADVENTSKI KALENDAR DULISTA] Osvojite pretplatu za koncerte našeg Orkestra!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija