Kultura

Ovacije za Janju Vuletić

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama i u rodnom Dubrovniku, mezzosopranistica Janja Vuletić je uz pratnju francuskog pijanista Jonasa Vitauda pobrala ovacije publike za izvedbu solo-pjesama u petak 13. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Rođena u Dubrovniku, školovana u Beču, dobitnica brojnih nagrada koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom na pozornicama uglednih europskih opernih kuća, mezzosopranistica Janja Vuletić napokon je nastupila u svom rodnom gradu.

Program je, značajno otvorila stihovima koji govore upravo o nostalgiji za domom „…Baš bi, leteć’ visoko, kući odletjela.“, iz melankolične Schummanove „Mondnacht“. Uslijedio je Schumannov „Frauenliebe und Leben“ ciklus pjesama o ljubavi žene, a koje su u gracioznoj Janji dobile dostojnu interpretatoricu. Program je nastavljen izborom najpoznatijih pjesama Johannesa Brahmsa i Gabriela Fauréa.

Oduševljena publika dugotrajnim pljeskom  izmamila je čak četiri glazbena dodatka – de Fallinu „El Paño Moruno“ iz  „Siete canciones populares españolas“, „La Farruca“ Joaquína Turine, „Zueignung“ Richarda Straussa i „Hôtel“ iz „Banalités“ Francisa Poulenca. Janju je na glasoviru pratio Jonas Vitaud, jedan od najzapaženijih francuskih pijanista svoje generacije.

„Večer lieda“ s dubrovačkom mezzosopranisticom Janjom Vuletić u jedinstvenom ambijentu atrija Kneževa dvora bila je posebna večer koju će publika Dubrovačkih ljetnih igara dugo pamtiti.

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija