Hrvatska

OVA ĆE GENERACIJA IMATI – BONUS Poznati mogući scenariji polaganja državne mature

OVA ĆE GENERACIJA IMATI - BONUS Poznati mogući scenariji polaganja državne mature

Na početku drugog školskog polugodišta najviše briga imaju maturanti koji što prije žele doznati kako će završiti njihovo srednjoškolsko obrazovanje. HRT je doznao scenarije polaganja državne mature koji će Nacionalni centar predložiti Ministarstvu. Jedna od ideja je da ovogodišnja generacija maturanata ima – bonus.

– Ovogodišnja matura piše se u cjelosti, obuhvatit će ako tako prihvati Ministarstvo sve sadržaje, ali će kriteriji vrednovanja biti prilagođeni maturantima. I bit će takvi da će pozitivno utjecati na njihov uspjeh – istaknula je ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić.

– Bonus je jedna zaštita maturantima tako da se ne bi ove godine dogodilo da se eventualno zbog svih okolnosti u kojima su se našli poveća broj maturanata koji nisu položi ispite mature – dodala je Katavić.

Jedan od scenarija je i da se ponovno polažu u dva bloka, obvezni pa izborni predmeti. Plan je da se konačni rezultati znaju do 21. srpnja, a produlji li se nastavna godina u pričuvi su i drugi rasporedi pisanja ispita.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist