Grad

Otvorenje Simpozija medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

Otvorenje Simpozija medicinskih sestara u palijativnoj skrbi

Povodom Dana medicinskih sestara održano je otvorenje Simpozija medicinskih sestara u palijativnoj skrbi u Studentskom domu, a u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik i Opće bolnice Dubrovnik. Simpozij pod krilaticom ‘Medicinska sestra u zajednici – kako pomoći pacijentu i njegovoj obitelji?’ okuplja medicinske sestre, učenike i djelatnike Medicinske škole Dubrovnik koji djeluju u području palijativne skrbi.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uputila je čestitke i zahvale svim medicinskim sestrama i tehničarima, istaknuvši kolika je uistinu njihova vrijednost i snaga djelovanja u društvu, lokalnoj zajednici i zdravstvenom sustavu.

– Nije potrebno previše govoriti o trudu i zalaganju naših medicinskih sestara, ali je ponekad potrebno da svi mi, sami sebe podsjetimo na vrijednost i kvalitetu zdravstvenih djelatnika. U društvu imate zasluženo prepoznato mjesto, a vaša uloga tijekom liječenja i pomoći pacijentima i bolesnicima nema cijene. Zajednički, kroz različite izazove i situacije pokazujete kolika je uistinu vaša životna snaga, htijenje i spremnost da pomognete i utješite svakog čovjeka. Grad Dubrovnik kao jedinica lokalne samouprave, koja nije izravno nadležna za pitanju u zdravstvu, kroz sve ove godine pruža potporu zdravstvenim ustanovama kako bi imali najbolje uvjete rada i usluge za sve stanovnike na ovom području. Prepoznajući vaš iscrpan i nesebičan svakodnevni angažman u tom smjeru nastavljamo i dalje, na zadovoljstvo pacijenata, ali posebice svih vas medicinskih djelatnika – naglasila je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika.

Okupljene su pozdravili i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županiije Nina Skurić, predsjednica Dubrovačko-neretvanske podružnice Komore medicinskih sestara, Snježana Busančić, glavna medicinska sestra u Općoj bolnici Dubrovnik Jelena Muhoberac, pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja Dubrovnik za sestrinstvo Vedrana Iveta, uz nastup mažoretkinja iz Župe dubrovačke.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist