Aktualno

Otvorene prijave za nagradu Turistički cvijet

Hrvatska gospodarska komora i ove će godine dodijeliti nagrade Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku te na taj način istaknuti najbolje gospodarske subjekte u turističkom sektoru. Prijave su do 14. lipnja otvorene u šest kategorija u kojima će se dodijeliti priznanja najboljim hotelima, restoranima, marinama, kampovima, čarterskim kompanijama i destinacijskim menadžment kompanijama – putničkim agencijama, a svečana dodjela će se, već tradicionalno, održati na manifestaciji Dani hrvatskog turizma, najvećem okupljanju profesionalaca u turizmu u zemlji.

Postupak ocjenjivanja u svim će se kategorijama provesti u dvije ili tri faze, a započet će analizama u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

-U Hrvatskoj gospodarskoj komori čitavim se nizom aktivnosti zalažemo za jednostavnije, kvalitetnije i uspješnije poslovanje svih uključenih u rad turističkog sektora, a mali i srednji poduzetnici su oni kojima kontinuirano pružamo posebnu pažnju i podršku, svjesni kako su upravo oni okosnica turizma u našoj zemlji. Izazovi s kojima se susreću, najnoviji trendovi koje beskompromisno prate, ali i čiji su začetnici te iznimni rezultati koje postižu svojim radom samo su neke od činjenica i uspjesi na kojima im čestitamo. Na ovaj ih način želimo dodatno motivirati na izvrsnost kojoj svi težimo u ovom sektoru – izjavila je u povodu otvorenja prijava za nagradu Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2022. Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam HGK.

Radi se o jubilarnoj dodjeli u sklopu koje će se obilježiti četvrt stoljeća prepoznavanja najboljih u turizmu, sektoru koji iz godine u godinu sve više doprinosi rastu BDP-a i, zahvaljujući kontinuiranom uspješnom radu izrazito utječe na pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih destinacija u svijetu. U ocjenjivanju se koriste financijski i fizički pokazatelji poslovanja gospodarskih subjekata, a snažan se naglasak stavlja i na kvalitetu usluga.

Sve detalje o postupku prijave u svakoj od kategorija pronađite na poveznici.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Zaključeni 39. Redovnički dani u Dubrovniku

Dulist

Može li se živjeti od 350 eura? Ministar Filipović: ‘Činimo sve da naši ljudi žive bolje’

Dulist

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist