Zanimljivosti

OTVORENE PRIJAVE Ciklus od tri radionice ‘Open source informatika’

OTVORENE PRIJAVE Ciklus od tri radionice 'Open source informatika'

Zajednica tehničke kulture Dubrovnik organizira c𝗶𝗸𝗹𝘂𝘀 𝗼𝗱 𝘁𝗿𝗶 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝗶𝗰𝗲 “𝗢𝗽𝗲𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗸𝗮” koje će se održati  tri ponedjeljka za redom: 𝟮𝟭. 𝗶 𝟮𝟴. 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝗼𝗴 te 𝟱. 𝗽𝗿𝗼𝘀𝗶𝗻𝗰𝗮 𝘂 𝟭𝟴 𝘀𝗮𝘁𝗶 na Sveučilište u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Polaznici će naučiti o instalaciji i korištenju Linux operacijskih sustava te će učiti koristiti slobodne i open-source uredske aplikacije za obradu teksta i tablične izračune.

𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝗶𝗰𝗲 “𝗨𝘃𝗼𝗱 𝘂 𝘄𝗲𝗯 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗲“ bit će 𝟮𝟱. 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝗼𝗴 𝘂 𝟭𝟲 𝘀𝗮𝘁𝗶 i 𝟮𝟲. 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝗼𝗴 𝘂 𝟵 𝘀𝗮𝘁𝗶 na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Polaznici će naučiti osnove web programiranja, te kako mogu napraviti jednostavne web stranice. Obje radionice namijenjene su prvenstveno mladima od 13 do 30 godina, ali i svi ostali zainteresirani su dobrodošli. Na radionice se potrebno prijaviti preko poveznice: 𝘄𝘄𝘄.𝘇𝘁𝗸-𝗱𝘂.𝗵𝗿/𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗮/.

Radionice Open source informatika i Web programiranje održavaju se u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. To je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

OTVORENE PRIJAVE Ciklus od tri radionice 'Open source informatika'

Izvor: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist