Kultura

OTVORENA IZLOŽBA ‘Dvadeset i jedno viđenje svega što se događa oko nas i u nama’

OTVORENA IZLOŽBA 'Dvadeset i jedno viđenje svega što se događa oko nas i u nama'

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama u prizemlju Narodne knjižnice Grad u utorak je otvorena treća ovogodišnja izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika.

Nakon prve izložbe u 2023. godini u Dubrovačkim knjižnicama gdje je DULU predstavio radove ‘Likovnih razgovora’ iz prethodne godine, ova izložba nosi naziv ‘Buđenje’. Dvadeset i jedan član predstavio je svoje viđenje ‘buđenja’, a na otvorenju izložbe posjetiteljima se obratio predsjednik udruge, Valter Kožul.
Za postav izložbe zaslužni su Robert Kralj i Marta Baće.

– Izložba nosi naziv ‘Buđenje’, a prikazuje trenutak, trenutak na ovom našem dijelu planeta koji se sada događa, buđenje prirode, proljeće, buđenje izvan nas i buđenje u nama. Ja vam svima želim da vaša buđenja prolaze mirno, da se budite sa ljubavi, da to ne budu ona loša, proljetna buđenja sa nesanicom ili sa pospanošću ili sa alergijama nego da to budu ona buđenja baš sa ljubavi, sa toplinom sunca. Dvadeset i jedan naš član, dvadeset i jedno viđenje svega ovoga što se događa oko nas i u nama. Iskoristio bih priliku, hvala knjižnicama na odličnoj suradnji, hvala Gradu koji sufinancira naš rad i hvala svim članovima DULU i onima koji su izlagali i onima koji su surađivali na postavljanju izložbe – istaknuo je Kožul.

Na izložbi sudjeluju: Anto Violić, Diana Rajić, Dubravka Rathman, Dragica Lučić Maca, Franica Čebirić, Karja Tolja, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nino Dubčić, Pero Skvrce, Rina Anđelić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul, Vedran Grabovac i Zlata Lučev Perović.

Izložba je otvorena za sve posjetitelje do 21. travnja 2023., od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati.

Foto Vedran Levi

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist