DuList IN

OTVARANJE U SUBOTU Pogledajte što vas sve čeka na Šarenoj zimi u Uvali

zimski uvala vlakic13

Šarena zima u Uvali tradicionalni je dio Dubrovačkog zimskog festivala namijenjen prvenstveno djeci i mladima. Organizator programa, koji će trajati od 3. prosinca 2022. do 6. siječnja 2023., je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Program ‘Šarena zima u Uvali’ otvara se 3. prosinca 2022. manifestacijom Du STEM Festival u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, koja izravno organizira i koordinira brojna druga festivalska događanja u Uvali Lapad, kao što su zmajada za djecu i mlade i regata jedrilica na daljinski na plaži u uvali Lapad, radionica brodomaketarstva, izrada svjetlećih čestitki, kreativna radionica oslikavanja drva i radionica ‘Sove i šiške’. Program otvaranja obogatit će svojim nastupom na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici Plesno rekreacijski studio Dubrovnik i Mažoterkinje Grada Dubrovnika te Slovensko kulturno društvo ‘Lipa’ nastupom ‘Tonka Balonka Show’ .

Kulturno društvo ‘Aster’ priredit će na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici dvije lutkarske prestave za djecu: ‘Orlando’ i ‘Ukleti kraljević i čelični Henrik’. Dvjema likovnim radionicama ‘Grinch’ i ‘Rudolf’ programu će se pridružiti i Art studio Kantunić.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Dječji zbor Dubrovnik kolendom Uvali i učenički bend ‘Oksidi’ na pozornici kod fontane na lapadskoj šetnici.

Poseban pečat programu ‘Šarena zima u Uvali’ dat će program ‘Šareni plesni kolaž’, u kojem će nastupiti Plesno rekreacijski studio Dubrovnik, Plesni studio 3V, Plesni studio Lazareti, Plesni studio Step&Jazz te KUD Sveti Juraj Osojnik.

Festivalski program završit će 6. siječnja 2023. izložbom fotografija sa svih događanja u Uvali Lapad poznatog dubrovačkog fotografa Željka Tutnjevića pod nazivom “Šarena zima u Uvali”.

Bogat program “Šarena zima u Uvali” upotpunit će blagdanski vlakić, koji će prometovati svaki dan do 6. siječnja 2023. u vremenu od 9 do 18 sati te klizalište na teniskim terenima s radnim vremenom od 9 do 22 sata.

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist