Aktualno

Otvara se Dubrovnik film festival

Otvara se Dubrovnik film festival

Konferencija za medije povodom otvaranja prvog filmskog festivala djece i mladeži Mediterana održala se danas u Kinu Sloboda u 14 sati.

Kinematografi Dubrovnik i udruga Luža u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik organizirali su prvi festival za mlade. Tom prilikom na konferenciji su govorili ravnateljica gimnazije Sanja Putica, profesori  Jozo Serdarević i Igor Miošić, te ravnateljica ustanove  Kinematografi Dubrovnik Đive Galov.
Na poziv projekta stigla su 122 rada iz petnaestak zemalja. Filmovi su podijeljeni na animirane, igrane, dokumentarne te filmove otvorene kategorije.
Profesor Miošić opisao je rad i početke Udruge Luža te njihove projekte.  Uz njega, govorio je još i profesor Serdarević koji je izjavio kako je sve je počelo 2008. godine, kada je s učenicima poslao jedan film u Sarajevo na filmski festival.  – To je bio film napravljen mobitelom, i to je bilo čudo. Otada se profesor s gimnazijalcima aktivnom bavi filmom, te su otvorili grupu za mlade entuzijaste, koja je postala udruga Luža. – Došla mi je ideja, da napravimo festival koji će obuhvatiti Mediteran. I tako je nastao Festival Djece i mladeži Mediterana ili Dubrovnik film festival.
Ravnateljica Sanja Putica naglasila je potrebu da se gimnazijalci, kao učenici koji se kreativno bave raznim kreativnim stvarima, dobiju i mogućnost bavljenja filmom te se zahvalila svima koji su podržali i omogućili ovaj festival.
Za kraj je Đive Galov istakla je kako se nada odazivu publike u velikom broju te kako je ovaj festival uistinu može rasti tek s ljudima koji su uz njega te pozvala sve zainteresirane da se pridruže sutra na otvaranju festivala u Kinu Sloboda s početkom u 19. 30.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist