Aktualno

Otišli su s mirisima jutra… svjesni da su novim naraštajima stvorili Domovinu

Otišli su s mirisima jutra… svjesni da su novim naraštajima stvorili Domovinu

Na današnji dan obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Dan je to kada se svake godine u Vukovaru ujedini cijela Hrvatska i kad se s posebnim pijetetom sjećamo stradanja Vukovara i Vukovaraca, ali i svi žrtava Domovinskog rata.

Upravo je ovih dana Policijska klapa Sveti Mihovil povodom sjećanja na žrtvu Vukovara predstavila novi videospot za pjesmu „Otiš’o je s mirisima jutra“. Spot je izrađen sa željom iskazivanja zahvale i vječnog pijeteta svim žrtvama koji su svoj život položili na oltar Domovine. Ponos i domoljublje zapisano filmskom trakom u ovom videospotu prikazano je kroz istinitu priču mladog hrvatskog policajca koji traga za mjestima kalvarije svoga oca stradalog tijekom Domovinskog rata u obrani herojskog Grada Vukovara.

Ujedno, ovaj spot je trajni ‘in memoriam’ na 97 hrvatskih hrabrih policajaca koji su 1991. godine izašli kroz vrata policijske uprave dajući svoje neustrašivo Srce za obranu Grada Vukovara. Na ta vrata više se nikada nisu vratili. Otišli su s mirisima jutra… svjesni da su novim naraštajima stvorili Domovinu.

Riječ je o obradi pjesme koja se nalazi na prvom studijskom albumu policijske klape Sveti Mihovil, izdanom u rujnu ove godine. Pjesma je inače poznata u izvedbi velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca, koji nas je nažalost napustio ove godine.

Pročitajte još

[VIDEO] Suludo pretjecanje preko pune crte na Pelješcu

Dulist

Pritvoren 60-godišnjak koji je prijetio Frankoviću jer je za doček pjevao Čolić

Dulist

HDZ-OV SKUP Bačić: ‘Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju’

Dulist