Crna kronika

Otac pljusnuo maloljetnu kćer, određena mu zabrana približavanja

ilustracija pljuska

Slavonac (40) osuđen je zbog pljuske maloljetnoj kćeri uhvaćenoj u krađi, piše Glas Slavonije.

Muškarac je 7. travnja ove godine pljusnuo 15-godišnju kćer u trgovačkom centru tijekom preuzimanja od policajca. Naime, bio je revoltiran jer je zatečena u krađi.

Odmah je uhićen, a sud ga je osudio na deset dana zatvora. Međutim, neće ići u zatvor ako u godinu dana ne počini isti ili sličan prekršaj. S obzirom na to da je bio uhićen od 7. travnja u 18.10 sati do sljedećeg dana u 6 sati, to mu se računa kao dva dana zatvora, te mu ostaje osam dana – ako se ne bude pridržavao odluke da nasilje nad kćeri ne smije ponoviti.

Sud mu je odredio i zaštitnu mjeru zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja maloljetne kćeri u trajanju od tri mjeseca. Za vrijeme trajanja zaštitne mjere sud je 40-godišnjaku zabranio približavanje mjestima i područjima gdje se nalazi njegova kći na udaljenosti manjoj od 200 metara, osim u slučaju provedbe službenog postupka pred nadležnim tijelima RH, gdje su oboje prisutni. Dužan je platiti i paušalne troškove postupka u iznosu od 40 eura.

S obzirom na to da se radi o nepravomoćnoj odluci suda, protiv navedenog prekršajnog naloga svi imaju pravo prigovora sudu, u roku od osam dana nakon primitka prekršajnog naloga u pisanom obliku i bez pristojbe. Međutim, ako do podnošenja prigovora i dođe, sud nije obvezan odrediti Slavoncu istu, nego mu se može izreći i stroža kazna.

Foto: Ilustracija/Pexels

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist