Kultura

‘OSTAVLJENI’ Predstavljen roman prvijenac Stanka Krnjića

Nakon osam knjiga poezije, dubrovački autor Stanko Krnjić nedavno je objavio svoj prvi roman ‘Ostavljeni’, ‘priču o ljudima u ratu, ali i priču o ratu u ljudima zbog samog rata’, kroz dvanaest samostalnih, ali temom i likovima povezanih priča koje poredane jednim kronološkim redom čine zaokruženu cjelinu.

Roman prvijenac predstavljen je ovog utorka u dvorani hotela Kompas, uz autora predstavili su ga akademik Luko Paljetak, u ime izdavača Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro, te uz glazbenu potporu mladi dubrovački band Bloombox.

Krnjić je već za svoje zbirke pjesama dobivao nagrade, a dvije priče iz ovog romana već su nagrađene; Ostavljeni i Otkupnina, što ovaj roman čini vrlo zanimljivim za čitatelje, objavljen je u nakladi Društva dubrovačkih pisaca, urednica romana je Julijana Adamović, a predgovor je napisao znani i štovani književnik Josip Mlakić, koji u svom predgovoru zapisuje:

Krnjićev tekst pripada onom hemingvejevskom proznom korpusu koji proizlazi iz osobnog iskustva rata, što je netko slikovito nazvao “tetoviranjem vlastite kože”, što je za ovaj tip proze od neizmjerne važnosti. Dvije priče (poglavlja) iz ovog romana nagrađene su na anonimnim regionalnim natječajima za kratku priču, što je vrlo važno naglasiti, gdje je subjektivnost žirija svedena na minimum. Svi koji imalo poznaju svijet književnosti, premrežen svojevrsnim klanovima, bilo na “prijateljskoj” bilo na ideološkoj osnovi, vrlo dobro znaju koliko je to važno. Ne vjerujem da postoji veća i bolja preporuka od ovoga, a iskreno se nadam da će i obični čitatelji znati to prepoznati – zapisao je Mlakić.

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija