Kultura

Ostaje li Damir Milat na čelu Orkestra? Nije aktivirao ‘mirovinu’, a odluku donosi Stručno vijeće – kad se vrate s ‘kolektivnog’

Ostaje li Damir Milat na čelu Orkestra? Nije aktivirao 'mirovinu', a odluku donosi Stručno vijeće - kad se vrate s 'kolektivnog'

Uskoro bismo trebali saznati tko će biti na čelu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kako je DuList prvi pisao, prijavila su se tri kandidata – Matija Novaković i Toni Kursar iz samog Orkestra te ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Slobodan Begić. No, kao ‘posebno iznenađenje’ pojavilo se ime Damira Milata, aktualnog ravnatelja koji, unatoč pisanju medija, nije odlučio otići u mirovinu, već ima mandat do 2024. godine.

– Nemam namjeru aktivirati umirovljenički status, o čemu sam obavijestio i Upravno vijeće Orkestra. Mandat je do 2024. godine – kratko je istaknuo.

– Gospar Milat neće aktivirati status umirovljenika. No, mi smo upravo na sastanku vijeća, otvaramo kuverte, a na kraju krajeva, nakon nas ipak je tu i Stručno vijeće, koje zapravo odlučuje o imenu i nama dalje prijedlog. Međutim oni su gotovo cijeli studeni na kolektivnom godišnjem odmoru, tako da to neće biti tako brzo. Mi kao Upravno vijeće nećemo sugerirati ime, to ide kolektivu na razmatranje – oni će čitati planove rada te ono što struci bude najbolja opcija će dati Upravnom vijeću kao prijedlog. Potom mi dalje šaljemo prijedlog prema Odjelu za kulturu, prema Kulturnom vijeću Grada Dubrovnika, gradonačelniku i konačno kao odluka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Što se tiče Upravnog vijeća, mi nećemo donositi takvu vrstu odluke, o ičijem imenu – naglasila nam je Nikolina Pozniak iz UV našeg Orkestra.

Dakle, tko će biti novi ravnatelj? Sve ćemo znati kada Stručno vijeće da svoj stav. Kad će to biti, znat ćemo po završetku ‘kolektivnog’.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist