Grad

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva dvoranu

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva novu školsku sportsku dvoranu. Naime, Grad Dubrovnik izradio je idejno rješenje za jednodijelnu dvoranu s toplom vezom sa školom.

Nova dvorana, javljaju iz Grada Dubrovnika, bit će od velikog značaja za učenike škole, koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, kada je to vrijeme dopuštalo, izvodili na vanjskim igralištima za košarku i nogomet te u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole. Upravo na poziciji vanjskog igrališta radit će se dvorana, uz koju će se osigurati i potreban broj parkirališnih mjesta. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, čija su djeca za bilo kakve sportske aktivnosti morala ići u grad.

Novi će prostor uz glavnu imati i malu dvoranu, ambulantu, kabinete te popratne sanitarne prostorije i svlačionice. Učenici će do dvorane dolaziti toplom vezom, dok će za vanjske posjetitelje te za gledatelje biti napravljeni posebni pristupi. Prilikom projektiranja posebna pažnja posvećena je i omogućavanju pristupa osobama s invaliditetom.

Novonastali hodnik iz škole prema dvorani prolazit će kroz sadašnju zbornicu, kao najmanje invazivno rješenje te se neće dirati učionice, što će omogućiti normalan tijek nastave i za vrijeme izvođenja radova. Postojeća mala zbornica nadoknađuje se u projektiranom aneksu prema dvorani, puno većih gabarita i kvalitete. Ispred “aneksa” između škole i dvorane nalazi se novonastali manji trg, kao mjesto okupljanja, smješten s pogledom na perivoj.

Planirana dvorana projektirana je kao ukopana u teren, što će omogućiti i lakši pristup osobama smanjene pokretljivosti, smanjenje pregrijavanja dvorane te kvalitetniji volumenski odnos između postojeće zgrade škole i dvorane. Dvorana je osmisljena kao betonska – montažna, što je najracionalniji i tehnički vrlo kvalitetan princip gradnje. Idejno rješenje izradila je tvrtka Inter-Comp iz Zagreba, ovlašteni arhitekt Juraj Luetić.

U skladu s prihvaćenim idejnim rješenjem u sljedećih mjesec dana izradit će se cjelokupno idejno rješenje, prikupiti posebni uvjeti te potom krenuti u izradu glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole.

Pročitajte još

BI LI JEDINSTVENI ZAKON POSPJEŠIO OBNOVU POSLIJE POTRESA? Svi se upetljavaju, a ljudima su potrebna samo stručna rješenja

Iva Dedo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ONLINE NATJEČAJ Učenica Josipa dala je naziv novom zvanju iz područja kuharstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija