DuList INUrednički izbor

‘OSMIJEH ZA OSMIJEH’ Nasmiješite se za Matiju i napravite najljepšu božićnu čestitku!

'OSMIJEH ZA OSMIJEH' Nasmiješite se za Matiju i napravite najljepšu božićnu čestitku!

Presretni smo nizu dobre volje i dobrih dijela tijekom realizacije naše akcije, da je naprosto užitak raditi u takvom pozitivnom okruženju! Veselimo se nadolazećem vikendu i vašim veselim i nasmijanim licima. Veselimo se što ćemo vas usrećiti sa fotografijama sa najmilijima, i što ćemo svi zajedno pridonijeti Matiji. Citirala bih Malog Princa: ‘Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo!’ – kaže nam fotografkinja Željka Milić, jedna od organizatorica akcije Osmijeh za osmijeh koja se protekle godine prvi put održala u One Suite hotelu. I ove godine kreću s akcijom, a javiti im se možete na mail hvalazaosmijeh@gmail.com. Profesionalno studijsko fotografiranje za vašu osobnu božićnu čestitku održat će se 2., 3. i 4. prosinca. A mi smo saznali sve detalje! Ove godine glavni heroj akcije je trogodišnji Matija Kristović.

– Matija je jedan jako veseli i bistri dječak, koji neustrašivo vodi bitku sa spinalnom mišićnom atrofijom. On, njegovi roditelji, brat i sestra se iz dana u dan bore za Matijin korak te sam sigurna da je ovo bitka koju će dobiti! Međutim, kao u svim bitkama, ima uspona i padova i trenutaka gdje je potrebna ruka pomoći. Obratili smo se mami Ivani i tati Peru, koji neumorno rade da bih financijski omogućili lijekove i terapije potrebne za Matiju, da im pomognemo u tome putu. Jako smo sretni što su pristali, te se veselimo krenuti s realizacijom da razveselimo našeg malog legendicu Matiju – ističe kroz osmijeh Željka. Kako prošle, tako su i ove godine uspjeli okupiti zaista sjajnu ekipu humanitaraca.

– Za koordinaciju su zadužene cure iz agencije Dubrovnik Wedding Planner, Mia, Veronika i Deša, te moja malenkost. Dalje nam uvelike u realizaciji pomažu kao prvo One Suite Hotel ustupivši nam drage volje i ove godine svoj prostor. Imamo naše kreativne cure iz cvjećarne Patrea koje će nam pomoći u realizaciji ideje za set up. Za isto bih spomenula i vanjskog suradnika iz Istre, plisanimedo.hr, koji je na naš upit ustupio jako važan rekvizit za našu ideju. Sljedeći su kolege fotografi i videografi, Fabijan Drnas, Dino Avdić, Mišo Sorić. Za šminku i šljokice će se pobrinuti odlična Kike Make up – rekla nam je dalje Željka. A koje su novosti u odnosu na prošlu godinu?

– Definitivno kulinarski događaj koji će se održati 3. prosinca u večernjim satima. Naime, hrvatski eminentni kuhar Hrvoje Zirojević je pristao sudjelovati u našoj akciji, s namjerom da naše sugrađane počasti svojim ukusnim jelima modernog izričaja ali tradicionalnog štiha. Hrvoje je poznat ne samo kao izniman kuhar čijim jelima su se divila mnoga poznata imena kao što je Bono Vox, Beyonce, Novak Đoković, princ Harriy, nedavno i kralj i kraljica Španjolske… Mogli bismo u nedogled, no recimo samo da je poznat i kao veliki humanitarac! Nismo mu puno trebali predstavljati našu akciju, već mu je samo trebao datum i to je to! Zaista smo jako sretni što će biti dio našeg tima, i jako jako smo zahvalni. Također će sav iznos ići u humanitarne svrhe za Matiju. Iz One Suite Hotela su odlučili ustupiti tim svojih kuhara kao pomoć u pripremi jela – nastavit će dalje Željka. Ako se još ‘premišljate’, dodajmo za kraj da dobre zabave nikako neće nedostajati. Za nju će se pobrinuti izvrsni dubrovački glazbenici.

– Nastupit će DJ Petra, Željko Barač, Pero Škobelj, band Bloombox i još mnogi. Manjka zabave i dobre ‘vibre’ neće biti! Dođite nam i vjerujte u čaroliju – zaključuje Željka u ime cijelog tima Osmijeh za osmijeh. Preostaje nam samo još nasmiješiti se ‘za kameru’ i biti dio najljepše božićne humanitarne akcije…


PROŠLOGODIŠNJA AKCIJA Osmijeh za Gogu

Prošle godine smo skupljali za našu Gogu Knego, malenu predškolarku. Još jednom, od srca hvala svima koji su pridonjeli da se skupi 33.500 kuna za Goginu rehabilitaciju. Bilo je otprilike 150 do 200 ljudi. Mnogi su se prijavili, a neki su slučajno naišli da vide o čemu je riječ. Tako da, ne znamo točan broj sudionika, ali nije ni bitno… Naša očekivanja su definitivno premašena i zato vam hvala na tome!

Foto: Željka Milić / Osmijeh za osmijeh team

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist