Županija

Osigurani novci za još 10 pomoćnika u nastavi

Osigurani novci za još 10 pomoćnika u nastavi

Dubrovačko-neretvanska županija je za školsku godinu 2014./2015. osigurala financiranje 56 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u redovitim školama kojima je osnivač te tako pridonijela povećanju mogućnosti za njihovo ravnopravno sudjelovanje u svim oblicima odgojno-obrazovnog procesa i potpuno socijalno uključivanje.

Naime, DNŽ je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i jedinicama lokalne samouprave osigurala financiranje dodatnih deset pomoćnika u nastavi za učenika s teškoćama u redovitim školama kojima je Županija osnivač.

Na prijedlog DNŽ financiranje dodatnih pomoćnika osigurano je, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i jedinicama lokalne samouprave, na slijedeći način: Hrvatski zavod za zapošljavanje nositelj je mjere za poticanje zapošljavanja „Mladi za mlade – pomagači u nastavi“ kroz koju je osigurano sufinanciranje u iznosu 50% troškova po pomoćniku u nastavi od strane Zavoda. Ostatak iznosa sufinancira Županija u iznosu 80%, a jedinice lokalne samouprave na čijem području se nalazi škola s potrebama za djelovanje pomoćnika u nastavi u iznosu 20% troškova rada pomoćnika.

Temeljem izloženog modela, financira se deset pomoćnika u nastavi i to: po jedan pomoćnik u Osnovnoj školi Smokvica, Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Osnovnoj školi Opuzen, Osnovnoj školi Orebić i srednjoj Obrtničkoj i tehničkoj školi, dva pomoćnika u Osnovnoj školi Vela luka te tri pomoćnika u Osnovnoj školi Petar Kanavelić.

Prije ovog projekta je DNŽ, kroz projekt „Zajedno možemo sve!“, osigurala bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda za financiranje 46 pomoćnika u nastavi. No, škole su iskazale neophodnu potrebu za financiranjem dodatnih pomoćnika koji nisu obuhvaćeni navedenim projektom te se kroz drugi projekt osiguralo dodatnih 10 pomoćnika u nastavi.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist