Hrvatska

Osam milijuna kuna za suradnje s organizatorima sportskih događanja i hrvatskim sportašima

Na 79. online sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice članovi vijeća su usvojili Odluku o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini, a kojom je odobren iznos od 8.000.000,00 kuna bruto za provedbu navedenih suradnji s odabranim partnerima.

Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta te predsjednica HTZ-a Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića. Kako je naglasio direktor Staničić, od ukupnih 8 milijuna kuna iznos od 4,3 milijuna odobren je za suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima, dok je iznos od 3,7 milijuna odobren za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja.

-Uz zadržavanje visokog stupnja sigurnosti, koja je u ovim okolnostima osnovni preduvjet za realizaciju
turističkog prometa, vrlo važan dio u kreiranju sadržaja u destinacijama imaju kvalitetna i atraktivna događanja. Upravo s tim ciljem dodijelit će se sredstva za marketinške suradnje s organizatorima sportskih događanja koja u Hrvatsku dovode veliki broj natjecatelja i publike, kao i s hrvatskimsportašima i sportskim savezima koji svojim uspjesima i nastupima diljem svijeta značajno doprinose promociji i vidljivosti Hrvatske kao turističke zemlje – izjavio je direktor Staničić.

Tako je u kategoriji sportaša i sportskih saveza suradnja odobrena s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom, hrvatskom judo reprezentacijom, braćom
Martinom i Valentom Sinkovićem, braćom Šimom i Mihovilom Fantela, Sandrom Perković, Tončijem
Stipanovićem, Dinom Levačić i dr., dok je u kategoriji organizatora međunarodnih sportskih događanja suradnja odobrena za ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, CRO Race, Pannonian Challenge, WACT Zagreb 2021. Hanžekovićev memorijal i memorijal Ivana Ivančića i dr.
-Ovom Odlukom odobrili smo 18 suradnji u kategoriji organizatora sportskih događanja te 12 u kategoriji vrhunskih sportaša i sportskih saveza. Pružajući podršku sportskim manifestacijama, sportašicama i sportašima te sportskim savezima ističemo njihovu vrijednost koju imaju za promociju Republike Hrvatske. Osim sportskog značaja sve ove manifestacije doprinose kvaliteti i raznovrsnosti turističke ponude dok su uspjesi naših sportašica i sportaša dodatna pozivnica za dolazak u našu zemlju. Pozivam sve organizatore manifestacija na maksimalnu odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, jer je dobra epidemiološka situacija ključna za daljnji interes gostiju i uspjeh turističke sezone – poručila je ministrica Brnjac.

Dodajmo kako su članovi vijeća usvojili i odluku o produljenju prijava u kategoriji TOP događanja Poziva za iskazivanje interesa za marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2021. godini, koji će biti otvoren od 7. do 21. srpnja 2021. godine.

Pročitajte još

Francuzi pišu o Dubrovniku, za njih je najljepši europski grad

Dulist

Prvi put od 2019. u Hrvatskoj se odmara više od milijun turista

Dulist

Od ponedjeljka primaju se zahtjevi za osobne iskaznice 2. generacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija