Aktualno

Orlando postaje Sheraton, natječaj za Kupare 15. svibnja

Orlando postaje Sheraton, natječaj za Kupare 15. svibnja

Ministar turizma Darko Lorencin u Župi dubrovačkoj nastavio je svoj radni posjet okolici Dubrovnika.

Sa županom Nikolom Dobroslavićem i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem obišao je hotele Orlando i Mlini u koje Dubrovnik Riviera ulaže 50-ak milijuna eura.
-Bilo je špekulacija da smo sve ovo htjeli preprodati, ali to nije istina i to je sada svima jasno. Zbog zabrane gradnje u obalnom području ne možemo graditi kapaciteta koliko smo htjeli, ali nećemo stati sradovima. Napravili smo novi hotel, i to će siguran sam podignuti cjelokupnu vizu mjesta – rekao je prvi čovjek HUP-a Anđelko Leko.
-Ovdje će biti oko 750 soba i apartmana, odnosno oko 1500 kreveta – rekao je Leko.
Župan DN Nikola Dobroslavić istaknuo je svoje zadovoljstvo dosada učinjenim.
-Mi u našoj županiji imamo dosta investicija, ali ne idu sve glatko kao ova. Utoliko više čestitam HUP-u – rekao je Dobroslavić te dodao kako je hotel Orlando simbol vremena koje treba ostaviti iza nas.
-I bolje da je srušen – rekao je Dobroslavić.
Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako je osobito zadovoljan domaćim investicijama u turizmu.
– Mislim da možemo biti zadovoljni vlasničkom strukturom. Dobro je da imamo stranog kapitala, ali okosnica je ipak domaća i to me veseli – rekao je Lorencin.

Govoreći o Kuparima, Lorencin je također istakuo kako će glavni natječaj biti raspisan 15. svibnja na koji će se investtitori javiti s obvezujućim ponudama.
Inače, kako je rečeno na današnjoj prezentaciji, HUP je u visokom stupnju pregovora sa Starwoodom, a to znači da bi Orlando mogao biti ipak Hotel Sheraton.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist