Aktualno

ORIJENTACIJSKI DANI NA UNIDU Čak 70 stranih studenata provest će zimu u Dubrovniku

ORIJENTACIJSKI DANI NA UNIDU Čak 70 stranih studenata provest će zimu u Dubrovniku

U zimskom semestru akademske 2022./2023. na Sveučilište u Dubrovniku dolazi studirati čak 70 studenata! Već tradicionalno, tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organizirani su Orijentacijski dani, od 29. rujna do 2. listopada 2022.

Studenti stižu iz više europskih, ali i drugih partnerskih zemalja: Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Irske, Slovačke, Poljske, Češke, Rumunjske, Makedonije, Slovenije, Indije, Čilea te dvoje studenata iz Sjedinjenih Američkih Država. Studirat će većinom na Odjelu za ekonomiju, ali i na Odjelu za komunikologiju, Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, Odjelu za umjetnost i restauraciju te nekoliko njih i na Pomorskom odjelu. Neki od studenata stići će nešto kasnije u listopadu, a pedesetak ih je već stiglo u Dubrovnik. Ukupna brojka od 70 stranih studenata najveća je do sada! Podsjetimo, već je prethodni (ljetni) semestar akademske 2021./2022. godine, donio porast broja inozemnih studenata na Sveučilištu u Dubrovniku te dulji popis zemalja iz kojih oni dolaze i u odnosu na pretpandemijsko razdoblje.

U službenom dijelu programa Orijentacijskih dana dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte; voditeljica službe Sandra Memunić te Erasmus+ koordinatorica Nikolina Potrebica i stručna suradnica Nina Mijoč. Predstavile su studentima rad i ustrojstvo Sveučilišta, prilike i mogućnosti za studente u gradu te ih provele kroz papirologiju koja prati njihov dolazak. Predsjednik Erasmus Student Networka Božo Simović predstavio je ovu udrugu koja je stranim studentima na raspolaganju tijekom boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je zadužen za program neformalnih aktivnosti Orijentacijskih dana koji uključuju razgleda grada i okolice, druženja u prirodi, gala večeru, zabave i izlet na Elafite.

Ugovori o suradnji s inozemnim sveučilištima i drugim partnerskim visokoobrazovnim institucijama iz godine u godinu se obnavljaju i sklapaju novi te se time proširuje krug zemalja iz kojih nam studenti dolaze. Ove godine je porastao i interes naših studenata za odlazak u inozemstvo te će u predstojećoj akademskoj godini njih tridesetak ići na studijski boravak ili na stručnu praksu kroz program Erasmus+. Nastava diljem Europe, a i šire, normalizira se i većinom se fizički vratila na sveučilišne Kampuse i u predavaonice.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist