Crna kronika

Optuženi Čolak i Opačak

policija logo mup 5385

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv Marina Čolaka (28) i Dalibora Opačka (35) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 20-godišnja Dubrovkinja Ivana Obad, piše vecernji.hr.

Dvojac se tereti da su 5. studenog 2010. godine na autocesti A-6 u smjeru Rijeke kod Bosiljeva vozili protivno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prevelikom brzinom i pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizaći, i to Čolak u svom Ferrariju 131 Modena u kojem je suvozačica bila Ivana Obad, a Opačak Nissanom 350 Z.

Čolaka se tereti da je na 1,9 kilometru spomenute autoceste zbog prevelike brzine od 188 kilometara na sat nepravilno procijenio položaj svog vozila u odnosu na druga vozila te, iako to nije mogao učiniti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu, počeo prelaziti iz lijevog pretjecajnog u desni prometni trak pri čemu je zapriječio prolaz okrivljenom Opačku koji je Nissanom 350 nepropisno, na desnom voznom traku, brzinom od 210 kilometara na sat pretjecao Čolaka, a zbog prevelike brzine nije uspio na vrijeme kočiti ni držati dovoljan razmak od vozila prvookrivljenika.

Prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario je u zadnji desni bočni dio Ferrarija 131 Modena nakon čega se vozilo zanijelo i sletjelo udesno izvan kolnika te se zapalilo, a eksplodirao je spremnik za gorivo zbog čega je Čolakova suvozačica Ivana Obad teško ozlijeđena te preminula na mjestu nesreće.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist