Crna kronika

OPTUŽEN ZA PLJAČKU NA KONALU Damiru Kataniću ukinut istražni zatvor

OPTUŽEN ZA PLJAČKU NA KONALU Damiru Kataniću ukinut istražni zatvor

Damiru Kataniću, optuženom za počinjenje kaznenog djela razbojništva 12. rujna 2017. u obiteljskoj kući dubrovačkog poduzetnika Žarka K. na Gornjem Konalu, jučer je ukinut istražni zatvor te će se braniti sa slobode.

-Optužno vijeće donijelo je odluku o ukidanju istražnog zatvora te odredilo mjere zabrane kontakta i približavanja, a Katanić je pušten da se brani sa slobode – rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Podsjetimo, 44-godišnjeg Katanića se tereti da je u utorak, 12. rujna, oko 18 sati, s prethodno stvorenom namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, ušao u nezaključani stan u Ulici Gornji Kono u Dubrovniku i uz ozbiljnu prijetnju vatrenim oružjem od 28-godišnjakinje otuđio metalni sef u kojem se nalazila veća količina novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

-Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18,00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u jedan stan u Dubrovniku i uperio u zatečenu ženu pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Oštećenica mu je, u strahu, predala jedan metalni sef u kojem je bilo 22.000 eura, 30.000,00 kuna, 7.000,00 kuna, 900 američkih dolara i pet funti, te jedna kuverta u kojoj je bilo 350 eura (sve od vlasnika stana), koje je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe – stoji u optužnici.

Inače, optuženi je od ranije poznat policiji, a posebno kad je uhićen zbog sudjelovanja u lancu trgovine drogom u okviru akcije Gladius 3.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist