Crna kronika

OPREZ! U još jednoj prometnoj nesreći teško nastradao motociklist

OPREZ! U još jednoj prometnoj nesreći teško nastradao motociklist

U jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se oko 9 sati dogodila u Dubrovniku teže je ozlijeđen 48-godišnji vozač motocikla.

Do prometne nesreće je došlo kada 58-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet s asfaltnog proširenja na kolnik Ulice Iva Vojnovića, nije propustio motocikl dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 48-godišnjak zbog čega je došlo do udara motocikla u osobno vozilo.

Uslijed udara i pada motociklist je zadobio teže ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Od početka ove godine na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mopedisti i motociklisti. U spomenutim prometnim nesrećama sedam osoba je teže ozlijeđeno, dok je njih 11 zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise i promišljenom vožnjom, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist