Aktualno

Oprez, od ponedjeljka djeca u prometu!

Oprez, od ponedjeljka djeca u prometu!

Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje

ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu operativno-preventivnih aktivnosti prvašiće će policajci posjetiti u njihovim školama i pokazati kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu! Također, provodit će se predavanja roditeljima te će se pojačati nadzor prometnica u blizini škola.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:
Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu! U slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom (trubom) na svoju prisutnost!

U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno! Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine.
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist