Aktualno

Oprez, od ponedjeljka djeca u prometu!

Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje

ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu operativno-preventivnih aktivnosti prvašiće će policajci posjetiti u njihovim školama i pokazati kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu! Također, provodit će se predavanja roditeljima te će se pojačati nadzor prometnica u blizini škola.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:
Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu! U slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom (trubom) na svoju prisutnost!

U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno! Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine.
 

Pročitajte još

Mladić koji je gurnut sa zida na Pilama stabilno je i uspješno se oporavlja

Dulist

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija