Aktualno

Oprez, od ponedjeljka djeca u prometu!

Početkom nove školske godine, tijekom mjeseca rujna Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodit će akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanje

ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima njihovog samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu operativno-preventivnih aktivnosti prvašiće će policajci posjetiti u njihovim školama i pokazati kako se treba ponašati u prometu, a dobit će i prigodne poklone za školu! Također, provodit će se predavanja roditeljima te će se pojačati nadzor prometnica u blizini škola.

Ovo su neki od savjeta policije djeci, roditeljima i vozačima:
Škola je počela, na putu od kuće do škole uvijek s oprezom prelazite cestu. Nikada ne izlazite na cestu između parkiranih automobila jer ste niži i vozači vas ne vide. Ne pretrčavajte bezobzirno cestu i obavezno koristite pješački prijelaz!

Isplanirajte najsigurniji put djetetu od kuće do škole. Pazite kako se ponašate u prometu jer djeca oponašaju vaše postupke!

Poštujte prometne znakove, propise i pridržavajte se sigurnosnih pravila! Kada se približavate pješačkom prijelazu, usporite i propustite pješake. Pazite na djecu koja hodaju uz cestu! U slučaju opasnosti upozorite zvučnim signalom (trubom) na svoju prisutnost!

U blizini škola, vrtića i u zonama smirenog prometa usporite i vozite oprezno! Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska želi djeci i roditeljima uspješan početak nove školske godine.
 

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija