Županija

Operator Marriott otkazao pismo namjere, hoće li u Kupare doći Four Seasons?

Operator Marriott otkazao pismo namjere, hoće li u Kupare doći Four Seasons?

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je danas kako će se tvrtki Avenue, investitoru u razrušene hotele u Kuparima, ponuditi novi uvjeti.

U tom slučaju, novi operator mogao bi biti Four Seasons, kojeg će prihvatiti ako investitor s njim dobije ugovor.
– Ugovor se nije ni počeo realizirati i moja želja je bila potaknuti realizaciju investicije – kazao je Marić u izjavi novinarima nakon sastanka u Ministarstvu, na kojem su bili predstavnici investitora, nadležnih ministarstava te općine Župa Dubrovačka, prenosi SEEBiz.eu, a ministar je sastanak nazvao ‘konstruktivnim’.

– Investitoru ćemo ponuditi neke nove uvjete, jer se do sada pokazalo da je pismo namjere s operaterom nevalidan dokument i predložit ćemo ugovor s operaterom i rokove u kojima investitor mora dostaviti ugovor i u kojima mora dostaviti ulazne podatke za izradu urbanističkog plana – rekao je, a nedavno je na istu temu načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli dao komentar, a nakon sastanka rekao je kako je uvjeren da će se stvari pokrenuti s mrtve točke.

Operator Marriott otkazao je pismo namjere i u ovom trenutku, razgovara se s Four Seasons.
Ugovor za realizaciju projekta Kupari tvrtka Avenue ulaganja je potpisala krajem ožujka 2016., pri čemu je planirala partnerstvo s prestižnim međunarodnim hotelskim lancem Marriott s brendom Ritz-Carlton, a u Kupare u četiri godine uložiti nešto ispod 100 milijuna eura, izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s oko 400 smještajnih jedinica i jednu vilu, sve vrlo luksuzne razine. Početkom prosinca prošle godine, pak, iz tvrtke su objavili da u Kupare planiraju ulaganje oko milijardu kuna kako bi postao ultra luksuzni resort. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist