Aktualno

Open lab door & careers in STEM info održan u Centru za mlade Dubrovnik

Open lab door & careers in STEM info održan u Centru za mlade Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu Du STEM projekta održali su dan otvorenih vrata laboratorija u Centru za mlade Dubrovnik u ponedjeljak 20. veljače.

Na Open lab door & careers in STEM info odazvalo se više od 80 posjetitelja, od čega je najviše bilo djece i mladih, za koje su bile namijenjene radionice programiranja igrica te crtanja 3D olovkama. Pomoću 3D olovaka i plastike polaznici su crtali razne 2D i 3D predmete prema zadanim predlošcima ili prema svojim idejama. Kroz radionicu polaznici su razvijali kreativnost, inovativnost i tehničke vještine. U programskom jeziku Scratch polaznici su programirali jednostavne igrice.

Osim crtanja 3D olovkama i programiranja igrica u Scratchu, svi posjetitelji su se upoznali s djelovanjem, programima i prostorima u kojem Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura provode raznovrsne STEM edukacije.

Open lab door & careers in STEM info organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 eura, odnosno 2.660.083,07 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv ‘Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a’ iznosom od 300.095,64 eura, odnosno 2.261.070,61 kuna.

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović