Aktualno

JUBILARNI FORUM Privatni smještaj u Dubrovniku po kvaliteti prati hotelski

JUBILARNI FORUM Privatni smještaj u Dubrovniku po kvaliteti prati hotelski

Deseti, jubilarni Forum obiteljskog smještaja održao se proteklog ponedjeljka u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Direktor TZ grada Dubrovnika Miro Drašković u obraćanju nazočnim privatnim iznajmljivačima iskazao je svoje zadovoljstvo stanjem booking-a za ovu sezonu i naglasio da je privatni smještaj u Dubrovniku na visokoj razini, a po kvaliteti prati hotelski smještaj. Kao novosti koje služe privatnom smještaju, a koje je TZ grada pokrenula, predstavio je aplikaciju mVisitor za privatne iznajmljivače, kao i aplikaciju Plaja na kojoj se nalaze sve plaže na području Grada.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je važnost obiteljskog smještaja u cjelokupnoj turističkoj ponudi Dubrovnika i najavila novi zakon o cestovnom prometu koji će regulirati promet oko povijesne jezgre. Privatni iznajmljivači bi trebali upoznavati svoje goste s pravilima i restrikcijama. Jelka Tepšić je dodala i da se održivi turizam ne događa preko noći, već da su za njega odgovorni i svi pojedinci, kao i gradska uprava.

Na događaju koji je bio otvoren za sve zainteresirane privatne iznajmljivače, osim tema kao što su novosti stanja obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, poboljšanje poslovanja privatnih iznajmljivača, izazova privatnog smještaja danas i u budućnosti.

Predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković govorila je o stanju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, izazovima privatnog smještaja danas i u budućnosti te istaknula da je Dubrovnik uvijek bio sinonim za uspjeh i luksuz, kada je u pitanju privatni smještaj.

Predstavnik Booking.com Vlatko Pavlović govorio je o poboljšanju poslovanja na području privatnog smještaja uz Booking.com i o novim trendovim u turizmu na temelju globalne ankete.

Predstavljena je i besplatna aplikacija mVisitor koju sponzorira TZ grada Dubrovnika za sve privatne iznajmljivače radi lakše prijave putem mobilnih uređaja u eVisitoru.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist