Aktualno

Opekli se na POS-u 2, Dubrovačka stanogradnja pod strogom kontrolom!

mokosica stanovi za malde

Jedan od korisnika u novim stanovima u Mokošici ne ispunjava svoje financijske obveze te mu je poslana opomena pred otkaz ugovora o najmu. Ovu informaciju su nam potvrdili iz Grada Dubrovnika nakon što smo im poslali upit o tome ispunjavaju li korisnici stanova uvjete ugovora o najmu. Naime, redakciji DuLista je došao i mail da se jedan od navedenih stanova iznajmljuje.
—Naišao sam na oglas koji me zbunio. Naime radi se o novoizgrađenim gradskim stanovima u Novoj Mokošici. Iz moga laičkog znanja znam da za ovakve stvari postoji klauzula od deset godina zabrane iznajmljivanja i prodavanja navedenih stanova – napisao je čitatelj. Ova anonimna prijava je nedavno stigla u redakciju DuLista gdje čitatelj piše da se u oglasniku na društvenoj mreži Facebook nalazi oglas u kojem se iznajmljuje stan za koji vjeruje da pripada POS-ovim stanovima u Novoj Mokošici. U međuvremenu je oglas uklonjen.

Cirkus sa POS 2
Na ovu temu je gradonačelnik Mato Franković u podcastu DuLista odgovorio da je vidio prijavu i odmah izjavio da je ista netočna. Kaže kako su utvrdili sve činjenice i da se taj stan nalazi u POS 2 zgradi u Novoj Mokošici.
—Sjećate se kada smo radili natječaj za Dubrovačku stanogradnju na poseban način, kako bismo izbjegli sve što se dogodilo u spomenutoj zgradi POS 2. U prvom POS-u živi 70 posto ljudi, a u drugom se većinom stanovi iznajmljuju i pretvaraju u apartmane. Detaljnom obradom je ustanovljeno da navedeni slučaj nije u stanovima gdje žive branitelji i mlade obitelji, već u stanovima POS 2 – rekao je Franković te istaknuo kako jedanput mjesečno provjeravaju što se događa i da su spremni raskinuti ugovor sa svima koji budu kršili napisano i dogovoreno. Na temelju gradonačelnikovih izjava poslali smo upit Gradu Dubrovniku na koji način se vrši kontrola gradskih stanova Dubrovačke stanogradnje u Novoj Mokošici. Postoji li organizirana kontrola ili se ide po prijavi te jesu li zabilježene zloupotrebe u navedenim stanovima? Iz Grada Dubrovnika su potvrdili riječi gradonačelnika i napisali kako Upravni odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove, redovno provjerava ispunjavaju li korisnici stanova svoje financijske i sve ostale obveze iz ugovora o najmu istih. Pišu kako su korisnici dužni svake godine do 31. siječnja dostaviti uvjerenja o prebivalištu za sebe i ostale članove kućanstva kao dokaz da i dalje koriste stanove. Ističu da se provjere na licu mjesta obavljaju po potrebi, s obzirom na to da nadležni odjel upravlja i ostalim stanovima u vlasništvu Grada Dubrovnika.
—Također, bez suglasnosti Grada korisnici ne smiju obavljati preinake u stanu niti na zajedničkim dijelovima i uređajima u samoj zgradi. Kako bi mogli raditi određene preinake stanari moraju dostaviti zahtjeve za suglasnost s fotografijama koji im se, kako kažu, u opravdanim slučajevima odobravaju. —Korisnici nas često kontaktiraju, a ovisno o nadležnosti zahtjeve rješava upravni odjel ili Domouprava Dubrovnik d.o.o. koja je upravitelj zgrada na adresi Od izvora 67, 69, 71 i 73 u Mokošici – navode iz Grada Dubrovnika. Gradonačelnik Franković tvrdi da se kontrole stanova Dubrovačke stanogradnje u Novoj Mokošici provode svaki mjesec te kako navedena prijava da se stan za mlade obitelji iznajmljuje, nije točna. Naime, iz Grada Dubrovnika potvrđuju gradonačelnikove navode o kontrolama i ističu kako korisnici svake godine do 31. siječnja moraju dostaviti uvjerenje o prebivalištu kao dokaz da u njima žive.

Iz tiskanog izdanja od 14. veljače 2024.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist