Županija

Općina i MUP zajednički grade cestu u Kuparima

Općina i MUP zajednički grade cestu u Kuparima

Predstavnici Općine Župa dubrovačka i Ministarstva unutarnjih poslova potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta pristupne ceste i TS 10(20)/0.4 kV te privremenog korištenja pristupnog puta u zoni javne i društvene namjene u Kuparima.

Radi se o dijelu zone ex. VU Kupari na kojem su bili hotel Mladost, sportski tereni te upravna zgrada (recepcija, ambulanta i pošta), a sada zoni javne i društvene namjene na kojoj je sukladno Darovnom ugovoru Vlade RH predviđena izgradnja novog Dječjeg vrtića, Doma umirovljenika te smještajnih kapaciteta za potrebe MUP-a RH, sve sukladno Urbanističkom planu uređenja Blato (Službeni glasnik Općine Župa dubrovačka 15/12, 08/16) koji je na snazi.

Općina i MUP RH će zajednički financirati izradu projektne dokumentacije i izgradnju nove prometnice s pripadajućom komunalnom infrastrukturom te TS 10(20)/0.4 kV.

MUP će za potrebe novoobnovljene zgrade ex. hotela Mladost moći koristiti i održavati postojeći internu prometnicu do izgradnje planirane javne prometnice ili do početka realizacije projekta rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića planiranog na česticama zemljišta preko kojih prelazi navedena interna prometnica.

Osim korištenja interne prometnice MUP će moći koristiti i postojeće sportske terene uz obvezu da iste primjereno osvjetli kako bi se za sve stanovnike Općine Župa dubrovačka omogućilo njihovo korištenje i u večernjim satima.
Ishođenje građevinske dozvole za navedenu prometnicu očekuje se do kraja godine, a izgradnja iste predviđena je za 2018. godinu.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist