Županija

Opća bolnica Dubrovnik vraća se osnivaču Županiji?

Opća bolnica Dubrovnik vraća se osnivaču Županiji?

Novi ministar zdravlja Dario Nakić najavio je kako će u svom mandatu, između ostalog, vratiti bolnice u sanaciji njihovim osnivačima.

– Bolnice su nakon sanacije stvorile novi dug od oko 1,5 milijardi kuna. Bez sumnje se županije neće složiti da im vratimo bolnice s dugovima, a država ih je uzela da bi sanirala dugove. Trebat će pronaći dobar način i razgovarati s osnivačima kako to riješiti – izjavio je ministar Nakić, a prenosi HRT.

– Cilj će nam biti da u idućem razdoblju te dugove vraćamo, a lokalna samouprava preuzme veću odgovornost nad poslovanjem tih bolnica. Sanacija je bila loš projekt jer su opet nastali novi dugovi. Žao mi je što se javnost nije snažnije digla kada se sanacijske upravitelje imenovalo bez natječaja, plana i programa rada. To je nedopustivo u demokratskom svijetu – istaknuo je Nakić.

Među budućim potezima Nakić je najavio kako će pokušati povećati prihod od dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja, riješiti problem duga od 2,5 milijardi kuna, odrediti obvezne i nadoplatne dijagnostičke postupke, reformirati javnu nabavu, izmijeniti model ugovaranja zdravstvene zaštite prema obavljenoj usluzi…

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist