Aktualno

OPASNA AVANTURA U šlapama i kupaćim gaćicama uputio se na 672 metra visok vrh

OPASNA AVANTURA U šlapama i kupaćim gaćicama uputio se na 672 metra visok vrh

Doista je nevjerojatno što sve može nekome pasti na pamet i da svojim krajnje nepromišljenim ponašanjem ugrozi vlastitu sigurnost pa i više od toga – započeli su ovom rečenicom svoj status HGSSovci iz Orebića u kojem su povrh svega izrazili čuđenje ‘avanturom’ stranog državljanina koji se u šlapama i kupaćim gaćama u večernjim satima uputio prema 672 metara visokom vrhu Žalina.

Naime, sinoć je u 22.10 sati po privatnom pozivu te potom u koordinaciji sa Centrom 112 žurno organizirana potraga za stranim državljaninom (1968.).

Kako navode u statusu, avanturist se ‘doslovno u šlapama, kupaćim gaćicama, bez vode i mobitela, odnosno bez ičega, uputio od crkvice Sv. Jakova u Mokalu uzbrdo prema 672 metra visokom vrhu Žalina, dijelu brda Supine iznad Postupa’.

– Pošto se nije vraćao kući, obitelj je alarmirala dežurne službe i zatražila pomoć. Izgubljeni je, nakon što je u podnožju ugledao rotacijska svjetla, shvatio što je napravio te se sam nekako uspio vratiti nazad, uprkos pocijepanim šlapama i raskrvavljenim nogama. Za to vrijeme ga je petoro članova HGSS Stanice Orebić već tražilo po brdu. Prema riječima maštovitog turista isti je ‘osvojio’ vrh, vidio je suprotnu stranu, te se sam vratio nazad – poručili su iz HGSSa.

Akcija je završena u 23.10 sati pozivom kako se izgubljeni  strani državljanin vratio kući iako je avantura u uvjetima paklenih vrućina vrlo brzo mogla završiti dehidracijom i mnogo ozbiljnijim posljedicama. Uz sva upozorenja putem medija, uz sve moguće informacije, karte, table, uz sve dosadašnje tragične avanture ipak nažalost izgleda kako malo što može pomoći u sprječavanju ovakvih događaja.

– Krajnje je vrijeme za malo više ozbiljnosti i odgovornosti prema sebi i ljudima oko sebe, ostavite se ludosti i ležite u hladu. Barem do prvog mraza – zaključili su.

Pročitajte još

NOĆ SA SUBOTE NA NEDJELJU Pojačano nadziranje prometa

Dulist

Zavjetna procesija iz Mokošice na Petrovo Selo

Dulist

BENIĆ O NOVOM GUPU NA REALDU Građani traže gospodarske aktivnosti bez turizma i u nove zelene površine

Nora Di Leo