Aktualno

Oni su iskoristili poslovnu priliku

Oni su iskoristili poslovnu priliku

Povodom obnove trećeg kata zgrade bivšeg SDK-a i ulaska novih stanara u Tvornicu ideja, u DURA-i je danas održana konferencija za medije.

– Naš mali poduzetnički inkubator zvan Tvornica ideja kreće svojim tijekom, korak po korak, kao svako dijete kojem treba vremena da stasa. Više smo nego zadovoljni kako to funkcionira. Nama je ovo prolazna adresa, jer smo onu pravu pronašli u zgradi HEP-a u Šipčinama, koja je veći prostor s 36 ureda, a koja se s jedan ili dva milijuna kuna može urediti – kazao je uvodno gradonačelnik Vlahušić, istaknuvši kako se i Uprava HEP-a s tim slaže, te kako su počeli pregovori da ta zgrada dođe u vlasništvo Grada.

– Ministarstvo gospodarstva se također s tim slaže, a od Ministarstva poduzetništva već ćemo ove godine imati sredstva za uređenje te zgrade – kazao je Vlahušić.

Direktorica DURA-e, Vera Djokaj kazala je kako želi opovrgnuti mišljenja kako agencija ne radi ništa, te dokazati kako to nije točno. Istaknula je kako je agencija dosad kandidirala ukupno 49 projekata u vrijednosti 42 milijuna kuna, od čega je ostvareno 13 projekata u vrijednosti 4,8 milijuna kuna. Za ostale projekte čeka se objava rezultata, kazala je Djokaj.

– Apliciranje je kompleksan proces koji dugo traje, pa se ni rezultati ne mogu ostvariti preko noći – istaknula je Djokaj. Demantirala je tvrdnje kako agencija nije aplicirala na infrastrukturne projekte, objasnivši kako naša Županija niti nema takvu mogućnost budući je ocijenjena kao županija razvijenija od prosijeka.

– Mi smo servis Grada Dubrovnika i sve ono što upravni odjeli naruče, mi to pokušamo realizirati i dobiti sredstva, kako se ne bi trošila sredstva iz proračuna Grada – kazala je Djokaj.

U sedam tvrtki koje koriste usluge Tvornice ideja zaposleno je 15 mladih ljudi, a očekuje se useljenje novih tvrtki, pa će ukupan broj tvrtki doseći 12, a zaposlenika 27.

– Naš cilj je poticati suradnju među mladim ljudima, kako bi svi kretivni i obrazovani ljudi dobiju mogćnost vratiti se u svoj grad i ostvare svoje snove, realiziraju poslovne projekte – zaključila je Djokaj.

Na konferenciji su se predstavili i neki od stanovnika Tvornice ideja, koji se bave raznim branšama, od tečajeva stranih jezika, 3D mappinga i obnovljivih izvora energije do odnosa s javnostima, marketinga i raznih softwarea.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist