Aktualno

‘Oni se ne bogate kao klaunovi u politici’

'Oni se ne bogate kao klaunovi u politici'

Naš sugrađanin Teo Trostmann poslao je otvoreno pismo zamjeniku gradonačelnika Željku Ragužu. Pismo prenosimo u cjelosti.

'Ružno mi se čini Vaše javno odnošenje prema zlatnom čovjeku Dragu Petroviću.
Smatram da se jedan mlad,sposoban i obrazovan čovjek treba baviti krucijalnim pitanjima života i razvoja Grada,  komunalnim i posebno prometnim promišljanjima,socijalnim i ekonomskim pitanjima,razvojem turizma ali ne i odlučivanjem tko ima pravo biti zabavljač,te grubim nipodaštavanjem pantomimičara u novinama,te  isticanjem da "Zlatnom"  nije mjesto u našem Gradu,tj. na Stradunu.
Razumijem Vaš stav da je HSS stranka koja počiva na Radićevom nauku i da se i najmanji čovjek može baviti politikom,ali ne razumijem da se politika baš bavi malim čovjekom a zaobilazi "velike" ljude,tj. bavite se "Zlatnim",a ne milijunskim dugovima koji se zlatnim dečkima opraštaju,npr.ing.Čačiću i VIAM-u. Je li i to nastavak(kako kažete)približavanja HSS-ove politike svakom čovjeku?
U isto  vrijeme država ugostiteljima i obrtnicima pravi probleme oko 100 kuna,zatvara lokale i radionice usred sezone,te naplaćuje drakonske kazne od 60.000 kuna.

Dopustite da ukažem i na određenu nedosljednost u vašim stavovima g.dogradonačelniče jer još 26.10 2012 ste tvrdili da je za ovako veliki broj stolova i stolica kriva gradska uprava,te da je Grad neprohodan. Pa odonda se stvar i pogoršala,ali sad ste pozicija,a ne opozicija.
Zar niste u vrijeme afere Šipan tražili ostavku dr Vlahušića,tvrdeći da to zahtijeva moral,tj.moralna obveza prema Dubrovčanima koji su mu iskazali povjerenje. Možda je i postavljanje banaka u parku na Pilama komercijalno isplativa ideja,ali točenje vina u blizini dječijeg igrališta ne čini mi se primjerenim,pogotovo kad se pozivate na moralni autoritet i dostojanstvo Dubrovnika.
Uostalom okretanje Grada prema masovnom turizmu upravo mami sadržaje poput brze hrane,šarenih stakala,suvenirnica,keramike,majica sa disneyevskim dalmatincima, i sl. Ulični zabavljači nisu uzrok takve strukture gostiju i ponude,već benigna posljedica;dragi ljudi kojima je smisao života usrećiti i zabaviti druge ljude.

Za razliku od političara oni daju sebe drugome ,a uzimaju zauzvrat samo ono što im se dragovoljno pruži,mrvice sa raskošnoga stola života;pa i na to plaćaju pošteno koncesiju! Za razliku od klaunova u politici oni se ne obogate,ne zastupaju moćne lobije,i ne ostaju zauvijek u igri ako ljudima nisu zabavni i korisni. Zlatni muž je pozitiva,on izmamljuje osmijehe sa naših kamenih lica,stojeći pod teškom odjećom na vrelini sunca i izazivajući uvijek dobre emotivne reakcije turista iz cijeloga svijeta koji se slikavaju sa njime. I zato živimo i puštimo druge da žive.
Sam Gospodin je zapovjedio – ne dirajte u moje malene…

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist