Županija

Onečišćenje mora u Staroj Mokošici inspekcija povezala s radovima na sustavu javne odvodnje

More na plaži u Staroj Mokošici ocijenjeno je nezadovoljavajućom ocjenom tijekom šestog redovnog ispitivanja koje je provedeno od 26. srpnja do 3. kolovoza. Kako se navodi u priopćenju Dubrovačko-neretvanske županije, Zavod za javno zdravstvo DNŽ je sukladno odredbama Uredbe obavijestio nadležne inspekcijske službe, inspekciju zaštite okoliša i vodopravnu inspekciju koje su poduzele mjere sukladno zakonskim propisima iz svoje nadležnosti.

-Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da je onečišćenje moguće povezati s izvođenjem radova na izgradnji sustava javne odvodnje na području Stare Mokošice te je zbog zaštite zdravlja kupača postavljena službena oznaka zabrane kupanja. Sukladno odredbi članka 28. Uredbe, ako dva uzastopna analizirana uzorka budu ocijenjena ocjenom ‘zadovoljavajuće’, ‘dobro’ ili ‘izvrsno’, inspektor će izdati odobrenje za uklanjanje službene oznake zabrane kupanja – ističe se dalje u priopćenju.

Inače, ispitivanje mora obavljeno je na 121 plaži. More je na 116 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, na dvije plaže more je ocijenjeno dobrom ocjenom, dok je more na plažama Prigradica u Blatu na Korčuli i Tehnička radiona u Pločama ocijenjeno zadovoljavajuće.

Pročitajte još

ZNANJEM DO EU FONDOVA Dunea u Veneciji predstavila projekt TAKE IT SLOW

Dulist

U NAŠOJ ŽUPANIJI Trajno sklonište za žrtve nasilja ‘Josipov dom’ gotovo do kolovoza 2023.

Dulist

Nardelli primio predstavnika klape Subrenum, čestitao na pobjedi na Festivalu u Makarskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija