Županija

ONEČIŠĆENJA Općine i gradovi moraju financirati ekološke incidente na moru

ONEČIŠĆENJA Općine i gradovi moraju financirati ekološke incidente na moru
hdr

Potreba uključivanja financijskih udjela svih jedinica lokalne samouprave, u obalnom dijelu Županije, u aktiviranju Fonda za sanaciju iznenadnih onečišćenja mora kada onečišćivač nije poznat, kako bi već prikupljena sredstva ostalih jedinica lokalne samouprave i Dubrovačko-neretvanske županije bilo moguće koristiti tema je druge redovne sjednice Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (ŽOC).
ŽOC je donio Zaključak da se i dalje opremaju obalne jedinice lokalne samouprave opremom za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora, čime se postiže odgovarajuća opremljenost za pravovremeno djelovanje sukladno Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Redovna pokazna vježba ŽOC-a u 2016. godini, s ciljem uvježbavanja, obavještavanja i postupanja članova ŽOC-a, nadležnih službi, institucija, jedinica lokalne samouprave i stanovništva kod iznenadnog onečišćenja mora, održat će se u akvatoriju Šipanske Luke krajem rujna 2016. godine.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist