Sport

Olmissum pobjedom protiv Squarea potvrdio prvo mjesto

Olmissum pobjedom protiv Squarea potvrdio prvo mjesto

Dvoboj do ovog kola vodećeg dvojca smo gledali u omiškoj dvorani Ribnjak. Domaćini su odlično otvorili utakmicu i u drugoj minuti pogotkom Horvata došli do vodećeg vodstva. Potom smo vidjeli autogol Kuraje u 8. i pogodak Sekulića u 15. minuti za velika tri pogotka prednosti. Za smanjenje zaostatka uoči odmora je tri minuta prije kraja poluvremena pogodio Hrkać.

Mreže su potom mirovale do 30. minute, a tada smo u razmaku od tri minute vidjeli tri pogotka. Prvo je Pavić vratio domaćine na tri pogotka prednosti. Minutu kasnije je Gassmann u ulozi golmana-igrača smanjio na 4:2, a “točku na i” je u 33. minuti postavio Sekulić svojim drugim pogotkom na susretu. Ovom pobjedom su Omišani potvrdili prvo mjesto uoči doigravanja.

IZVOR: MNK SQUARE

Vrsta utakmice: 1. HMNL
Kolo: 18. kolo
Datum: 14.04.2022.
Vrijeme: 18:00
Dvorana: SD Ribnjak, Omiš
Gledatelja: 150

OLMISSUM – SQUARE 5:2 (3:1)

Prvi sudac: Dino Kramar
Drugi sudac: Mateo Šimunov
Treći sudac: Nikola Sedlar
Četvrti sudac: Mateo Videc
Delegat: Dražen Bumbak
Kontrolor suđenja: Saša Tomić

OLMISSUM: Josip Bilandžić, Jakov Hrstić, Nikola Pavić, Stjepan Perišić, Dickson Wagner Laguna Lopes, Nikola Čizmić, Božidar Baučić, Duje Kustura, Josip Jurlina, Matej Horvat, Antonio Juretić, Josip Kolobarić, Antonio Sekulić, Tonino Zorotović, trener: Duje Maretić

SQUARE: Alen Turuk, Hrvoje Cvjetković, Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Facundo Martin Gassmann, Lujo Jurišić, Haron Džanković, Antonio Noković, Matej Perović, Mato Šimunović, Ivan Daničić-Kačić, Mirko Hrkać, Ante Franković, trener: Antun Bačić

STRIJELCI: 1:0 Horvat (2′), 2:0 ag-Kuraja (8′), 3:0 Sekulić (15′), 3:1 Hrkać (17′), 4:1 Pavić (30′), 4:2 Gassmann (31′), 5:2 Sekulić (33′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Olmissum 6 (4+2); Square 8 (4+4)

ŽUTI KARTONI:
Sekulić (16′) – OLMISSUM
Hrkać (15′), Šimunović (18′) – SQUARE

CRVENI KARTON:
Šimunović (25′) – SQUARE

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Sekulić (OLMISSUM)

KOMENTAR UTAKMICE:

Domaćini su odlično otvorili utakmicu i već u drugoj minuti došli do vodstva. Prvo je u navedenoj minuti Perišić pogodio prečku, a uskoro je i Horvat pogodio za 1:0 nakon dalekometnog udarca. U narednim minutama vidjeli smo dobre prilike na obje strane, a do udvostručenja prednosti su domaćini došli u 8. minuti autogolom Kuraje kada je Jurlina dodao do Dicksona koji je pucao, a navedeni igrač skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Mreže su potom mirovale do 15. minute kada je Sekulić s desne strane iskosa uputio jedan lijep udarac u suprotnu stranu i pogodio za velikih +3 domaćina. Dvije minute kasnije gosti su pogotkom Hrkaća došli do smanjenja zaostatka. Do kraja poluvremena više nije bilo pogodaka te se na odmor otišlo zasluženim vodstvom Olmissuma rezultatom 3:1 koji je tako došao na korak do osiguranja “pole positiona” uoči doigravanja.

U petoj minuti nastavka susreta drugi žuti, odnosno crveni karton je zaradio Šimunović te su gosti tako naredne dvije minute morali igrati s igračem manje u polju. Potom su gosti zaigrali i s golmanom-igračem i na isteku suspenzije imali dvije dobre prilike u istom napadu koje nisu iskoristili Gassmann koji je bio golman-igrač, a potom i Kuraja koji je promašio prazan gol. Ove promašaje su domaćini kaznili 10 minuta prije kraja poluvremena kada je Pavić pogodio za novo vodstvo domaćina s tri pogotka razlike. Minutu kasnije vidjeli smo drugi pogodak gostiju, a strijelac je bio Gassmann koji je i u tom napadu bio golman-igrač. Dvije minute kasnije je rizik gostiju kaznio Sekulić svojim drugim pogotkom na susretu. Do kraja susreta više nije bilo promjena rezultata te su Omišani ovom pobjedom potvrdili prvo mjesto i prednost domaćeg terena do kraja natjecanja.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist