Hrvatska

Oleg Valjalo posjetio romski vrtić Pirgo u Međimurju

Valjalo u vrtiću

Oleg Valjalo, zastupnik u Europskom parlamentu (SDP, S&D) posjetio je danas dječji vrtić Pirgo u romskom naselju Kuršanec u neposrednoj blizini Čakovca. Vrtić pohađa 71 dijete iz romskog naselja Kuršanec koje broji oko 1200 stanovnika.

Valjalo je naglasio važnost integracije Roma na europskoj razini, posebno poentirajući važnost obrazovanja i zapošljavanja mladih koji čine većinu romske populacije u Hrvatskoj. Istaknuo je i važnost uključivanja jedinica lokalne i regionalne vlasti u izgradnji adekvatne infrastrukture koja svim pojedincima romske nacionalne manjine može omogućiti jednake životne prilike.
Ovom prigodom zastupnik Valjalo poklonio je djeci vrtića Pirgo didaktičke igračke i uručio slikovnice.
“Vrtić Pirgo dobar je primjer kako se ciljevi određenih strateških dokumenata i programa mogu uspješno provoditi u praksi. Europski parlament je na svojoj plenarnoj sjednici u prosincu 2013. godine usvojio pravni okvir kojim se države članice pozivaju na izradu novih ili reviziju postojećih nacionalnih strategija za uključivanje Roma, sukladno razvojnoj strategiji Europa 2020. u čijem je središtu naglasak na obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvenoj zaštiti i osiguravanju adekvatnih uvjeta stanovanja.” – rekao je Valjalo.

Pročitajte još

‘PLAN ZA SRCE’ Gotovo 40 posto osoba u Hrvatskoj umire od kardiovaskularnih bolesti!

Dulist

U opticaju još 5 milijardi kuna!

Dulist

EUROZONA U IDUĆIH GODINU DANA Procjena rasta cijena, nominalne potrošnje i povećanja plaća

Dulist