Aktualno

OKONČAN PROCES RESTRUKTURIRANJA INGRA kreće s gradnjom u Mokošici

ingra deban

INGRA se sada, nakon 10 godina dugog financijskih opterećenja, okreće budućnosti. Bit će snažno usmjerena na razvoj i realizaciju novih projekata. Tako se u zadnjem tromjesečju ove godine u Mokošici priprema izgradnja stambeno-poslovnog objekta koji će biti priuštiv, a istovremeno osigurati kvalitetniji životni prostor mladim obiteljima.

Uz inženjering i infrastrukturne projekte kao svoja tradicionalna područja djelovanja, INGRA planira i dodatni iskorak prema zelenoj tranziciji te urbanom developmentu skandinavskog tipa. U INGRI iskorak u nova navedena područja objašnjavaju time da ciljevi vezani uz profit i javni interes danas moraju djelovati sinergijski jer jedino tako možemo imati održivo i konkurentno gospodarstvo.

Nova Uprava INGRE, na čelu s Dankom Debanom, u posljednje je četiri godine provela sveobuhvatno financijsko, operativno i kadrovsko restrukturiranje. Najznačajniji dio financijskog restrukturiranja bio je otkup 85 posto izdanja obveznica izdanih od društva Lanište d.o.o., a u sklopu čitavog procesa očuvano je vlasništvo nad cjelokupnom zgradom sjedišta Društva te su u cijelosti regulirani PIK instrumenti iz predstečajne nagodbe, kao i brojne druge obveze. U sklopu kadrovskog restrukturiranja došlo je do temeljitog kadrovskog preustroja i značajnog smanjenja troškova, dok je operativnim restrukturiranjem ugašen velik broj (čak preko 20) povezanih društava pa kompanija sada posluje kroz bitno jednostavniju organizaciju. Tako uz maticu, INGRA d.d., postoje još samo dva povezana društva. Sve financijske obveze Ingre su sada dugoročne te u cijelosti usklađene s dugoročnim novčanim tokovima, a golemi broj sudskih sporova koje je INGRA vodila sada je reguliran, u najvećem dijelu sporazumno.

Jedan od ključnih prioriteta Uprave je i dobro korporativno postupanje.

PXL 260221 31964740
26.02.2021.,Zagreb – Poslovni dnevnik organizirao je u Hilton Garden Inn-u videokonferenciju pod nazivom “Obnova i revitalizacija”. Panel diskusija – Snaga hrvatske gradjevine – kako obnoviti Zagreb i Baniju.r Danko Deban Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

-Iznimno nam je važno uskladiti naše poslovanje s najboljim primjerima dobre korporativne prakse, što se, naposljetku, vidi i u Godišnjem izvještaju HANFA-e o korporativnom upravljanju, gdje se INGRA na Redovitom tržištu nalazi pri samom vrhu po ocjeni usklađenosti s Kodeksom korporativnog upravljanja. Uz to, velike smo napore u proteklom razdoblju usmjerili i na odnose s dioničarima i investicijskom javnosti, a tako ćemo i nastaviti – ističe predsjednik Uprave INGRE Danko Deban dodajući kako su dioničari i investitori prepoznali brojne značajne promjene, što pokazuje i neprekidan rast tržišne vrijednosti kompanije.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist