Aktualno

OGROMNE KOLONE ZA TRAJEKT ZA KORČULU Orebić zbog pritiska turista ‘spao’ na jedan prometni trak

orebic kolone naslovna

Udarni je kolovoški turistički vikend, a velikom pritisku posjetitelja svjedoče ove subote i stanovnici Orebića. Naime, ovo pelješko mjesto danas funkcionira na jednom prometnom traku jer su drugog u potpunosti zauzeli automobili koji čekaju na ukrcaj za trajekt za Korčulu. Pritisak turista osjeća se i na prodajnom mjestu Jadrolinije, a kako su nam rekli, čim je krenuo jači ‘val’, uveli su dodatnu trajektnu liniju. Kako nam svjedoče s Korčule ni na otoku nije bolja situacija budući da je prije nekoliko dana kolona za ukrcaj na trajekt u luci Dominče bila duga čak 5 kilometara, a cijeli grad prometno paraliziran.
Podsjećamo kako je suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Orebić, Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije od ovog vikenda povećan broj polazaka na redovitoj trajektnoj liniji 634 Orebić-Dominče (Korčula).
Kako su prije nekoliko dana naveli iz Županije, povećanjem broja putnika koji preko luke Orebić stižu na otok Korčulu ili s Korčule dolaze na Pelješac preko luke Orebić, ukazala se i potreba za plovilom većeg kapaciteta i većim brojem polazaka na navedenoj liniji. Tako na relaciji Orebić-Dominče, umjesto dosadašnjeg M/T Sveti Krševan, plovi M/T Mljet koji raspolaže kapacitetom 616 putnika i 145 osobnih vozila. Od ovog vikenda na navedenoj liniji osigurani su i dodatni polasci kad se za njima ukaže potreba, a za njih će biti osiguran M/T Kijevo kapaciteta 36 osobnih vozila i 150 putnika.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist