Zanimljivosti

OGRANIČENJE ZA TURISTE Evo što u Veneciji planiraju da bi zaštitili povijesnu jezgru

OGRANIČENJE ZA TURISTE Evo što u Veneciji planiraju da bi zaštitili povijesnu jezgru

Venecija planira ograničiti broj ljudi u turističkim grupama kako bi se smanjile svakodnevne gužve na trgovima, mostovima i uskim šetnicama, piše The Guardian.

Grupe koje će posjetiti talijanski grad od lipnja će biti ograničene na 25 osoba, odnosno otprilike na pola kapaciteta turističkog autobusa, objavili su iz grada tijekom vikenda.

Zvučnici su popularni među tim turističkim grupama, a “mogu izazvati zbunjenost i smetnje”, tako da će korištenje zvučnika biti zabranjeno u gradu i na obližnjim otocima, naveli su gradski dužnosnici u izjavi.

Elisabetta Pesce, inače zadužena za sigurnost u Veneciji, rekla je da su ove odluke usmjerene na poboljšanje kretanja skupina kroz povijesno središte, kao i kroz vrlo posjećene obližnje otoke. Navela je kako se odluka odnosi na “potrebu za zaštitom stanovnika” i bolje upravljanje protokom posjetitelja koji šetaju gradom.

– To je važna mjera usmjerena na poboljšanje upravljanja skupinama u povijesnom središtu i na otocima Murano, Burano i Torcello – kazala je Pesce te dodala da se “radi se o promicanju održivog turizma i jamčenju zaštite i sigurnosti grada.”

Pročitajte još

MIHAELA SE VRAĆA U SURVIVOR ‘Vidim se kao vođa tima, ali…’

Dulist

DOČEKALI ZLATNE VATERPOLISTE Uprava ACI d.d. primila svjetske prvake

Dulist

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist