Aktualno

OGLASILO SE MINISTARSTVO Marić bivšu ‘Jugobanku’ daje u zakup!

OGLASILO SE MINISTARSTVO Marić bivšu ‘Jugobanku’ daje u zakup!

Nakon našeg napisa o skvoteru u zapuštenoj vili Reghenhart (bivša Jugobanka) u Svetom Jakovu, oglasilo se i Ministarstvo državne imo­vine.

Naime, na nekretninu bivše Jugo­banke u elitnom dijelu Dubrovnika, kao vlasnik je uknjižena Republika Hrvatska, a kako navode iz Ministarstva državne imovine, sve temeljem Uredbe o zabrani raspolaganja i prijenosa sredstava odre­đenih osoba na teritoriju Republike Hrvatske.

Iako je već godinama zapuštena i u derutnom stanju, ministarstvo Gorana Marića za ovu vilu ipak ima plan – dati je u zakup.

Natječaj u pripremi
— Za nekretninu ‘bivše Jugobanke’, Ministarstvo državne imovine priprema natječaj za zakup, sukladno Zakonu o
upravljanju državnom imovinom i dru­gim strateškim dokumentima – ista­knuli su iz Ministarstva.

Nije teško povjerovati kako će za ovu nekad impresivnu vilu iz 1935. godine na predivnoj lokaciji biti zainteresi­ranih zakupaca, posebno u Dubrov­niku gdje su ovakva zdanja itekako na cijeni. No, treba uzeti u obzir kako će budući zakupac u vilu morati jako puno uložiti budući da je njena unu­trašnjost danas zastrašujuća. Ima tu starog i polomljenog namještaja, iša­ranih zidova, zahoda u zastrašujućem stanju, izmeta, tragova zlouporabe droga… Ali i skvotera, koji je u vili pro­našao svoj krov nad glavom.

Bespravni stanari
Podsjetit ćemo kako nas je tijekom obi­laska vile, najviše zaprepastila činje­nica da u njenom gornjem dijelu netko zapravo živi! I to s kućnim ljubimcem. Na takav zaključak upućuje ‘uređena’ prostorija u koju se ulazi kroz vrata na koju su samo nabacane štice, spavaća soba zapravo, s krevetom, prijenosnom klimom i televizijom pa i usisivačem, iz čega smo zaključili kako u vili ima struje (ili je odnekle sprovedena). Tu su i knjige za ‘ubiti’ slobodno vrijeme kvalitetnim štivom, posuđe, razni alat… No, najblaže rečeno, uvjeti za život u ovom derutnom prostoru su stravični i teško je zamisliti da netko tamo zaista i stanuje. Zapravo, pitanje je koliko sve ljudi ‘tulumari’ i tumara po brojnim pro­storijama ovog zdanja skrivajući se od pogleda znatiželjnika. Tome će se očito stati na kraj u trenutku kad Ministar­stvo državne imovine izabere zakupca nekretnine, iako, može se to riješiti i prije katancem, zaštitarom…

Iz tiskanog izdanja duLista, 30. travnja 2019.

 

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist