Zanimljivosti

Ogiju darovan antidekubitusni madrac

Ogiju darovan antidekubitusni madrac

U suradnji Caritasa Dubrovačke biskupije i tvrtke Bauerfeind  iz Zagreba mladom Cavtaćaninu Marijanu Ogresti Ogiju u srijedu je darovan novi  antidekubitusni madrac.

Ova akcija za pomoć Ogiju realizirana je u svega par dana, a vrijedan poklon predan mu je  u njegovom obiteljskom domu u Cavtatu u nazočnosti ravnatelja Caritasa don Roberta Ćibarića i direktora Bauerfeinda za južnu Hrvatsku Iva Uvodića.

S obzirom da su iz nedavno otvorene Caritasove posudionice svi  antidekubitusni madraci bili već posuđeni, a ove vrste i nije bilo u posudionici,  zajedničkim snagama  kupljen je novi madrac koji će pomoći Ogiju da od ležanja ne dobije rane.

Otac Damir zahvalio je donatorima, ali i svima koji već tisuću dana nalaze načine da pomognu njegovom sinu kod kojeg je vidljivo poboljšanje stanja uz svakodnevnu njegu.
– Antidekubitusni madrac možda i nije tako skupa stvar, ali nagomila se puno toga, i teško je jednoj prosječnoj obitelji sa svim tim potrebama izaći na kraj – rekao je otac.

Ravnatelj Ćibarić najavio je i daljnji razvitak Caritasove posudionice medicinskih pomagala na način da su upućeni pozivi hotelima na području Dubrovačko-neretvanske županije i poslovnim subjektima da doniraju novac za ovu plemenitu svrhu kako bi se mogla kupiti nova medicinska oprema koja bi bila na raspolaganju potrebitima.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist