Crna kronika

ODVJETNIK DINO HADŽIOMEROVIĆ Istraga je počela kad je Ivan Tropan objavio kandidaturu

ODVJETNIK DINO HADŽIOMEROVIĆ Istraga je počela kad je Ivan Tropan objavio kandidaturu

Odvjetnik Dino Hadžiomerović misli kako je moguće da je podizanje kaznene prijave protiv SDP-ovog gradskog vijećnika Ivana Tropana politički motivirano. Izjavio je to ove srijede pred zgradom suda nakon što je njegov branjenik ispitan pred državnim odvjetnikom. Nije želio govoriti o tome tko stoji iza toga, ali je okupljenim medijima poručio da propitaju sve političke, nepotističke i ostale odnose među glavnim akterima pa će sami doći do zaključka.
Istaknuo je i kako ni njemu još nije jasno zbog čega je njegov klijent priveden.
-Navodno zbog kazenog djela Prijevara koje po mom mišljenju, već iz opisa tog kaznenog djela kako ga je postavilo Državno odvjetništvo, ne stoji i ne može ni postojati. Međutim, nakon dosta duge istrage koja je počela otprilike nekoliko dana nakon što je Ivan Tropan svojedobno objavio da je kandidat za gradonačelnika, evo sad su se sjetili da bi mogli podnijeti kaznenu prijavu DORH-u i sad se po njoj postupa – rekao je Hadžiomerović te istaknuo tek kako je njegov branjenik iznio kratku obranu te nije odgovarao na nikakva pitanja.
Ono što sad slijedi jest odluka DORH-a hoće li predlagati sucu istrage određivanje istražnog zatvora i ako se odluče to predložiti onda će uslijediti ročište pred sucem istrage koji će o tom prijedlogu odlučiti.
Inače, Dino Hadžiomerović čelnik je dubrovačke stranke Glas, koja je na proteklim lokalnim izborima bila koalicijski partner SDP-a, a sam Hadžiomerović bio je treći na kandidacijskoj listi za Gradsko vijeće, nakon Tropana i Anite Bonačić Obradović.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist