Grad

ODRŽAN ORIJENTACIJSKI TJEDAN U gradu 53 strana studenta

Održani Orijentacijski dani za strane studente na Sveučilištu u Dubrovniku

U zimskom semestru akademske 2021./2022. na Sveučilište u Dubrovniku došla su studirati 53 strana studenta. Već tradicionalno, tim povodom, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organizirani su Orijentacijski dani, od 30. rujna do 3. listopada 2021.

Studenti su iz 12 europskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Estonije, Španjolske, Francuske, Poljske, Češke, Slovačke, Crne Gore i Rumunjske. Najviše će studenata studirati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te na Odjelu za komunikologiju. Brojka od 53 studenata na razini je pretpandemijskog razdoblja i zalog nastavka dobre suradnje s brojnim inozemnim visokim učilištima.

U službenom dijelu programa dobrodošlicu su studentima poželjele djelatnice Službe za međunarodne odnose te prorektorica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević koja je u ime Sveučilišta izrazila zadovoljstvo što su inozemni studenti iznova u velikom broju došli provesti dio svog studija upravo u Dubrovniku. Također, predsjednica Erasmus Student Network Nora Di Leo predstavila je ovu udrugu koja je stranim studentima na usluzi tijekom boravka na Sveučilištu u Dubrovniku. ESN je bio zadužen za program neformalnih aktivnosti Orijentacijskog tjedna koji je uključivao razgleda grada i okolice, druženja u prirodi, Pub kviz, večernje zabave i izlet na otok Lopud.

Podsjetimo, nova akademska 2021./2022. godina na Sveučilištu u Dubrovniku počela je danas za sve studente, a nastava je organizirana i izvodi se u skladu sa smjernicama, preporukama i uputama mjerodavnih koje su dostupne na sveučilišnoj mrežnoj stranici.

Pročitajte još

U Dubrovniku otvorena peta Nacionalna konferencija savjeta mladih

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija