Aktualno

Odluka – ZA ili PROTIV EU

„Jeste li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?“ – pitanje je na koje u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine ima pravo odgovoriti 4 504 686 hrvatskih birača.

U tijeku su, naime, posljednje pripreme za sutrašnji referendum na kojem će se hrvatski građani moći izjasniti jesu li ZA ili PROTIV članstva Hrvatske u EU, a svoj stav moći će iskazati na jednom od čak 6 644 glasačkih mjesta u Hrvatskoj. Glasovat će se i u inozemstvu i to u 52 zemlje na 106 glasačkih mjesta. Prvo glasačko mjesto već je otvoreno, i tu u 19 sati na Novom Zelandu, dok će glasovanje završiti zatvaranjem glasačkom mjesta u Los Angelesu (SAD) 23. siječnja u 04 sata po hrvatskom vremenu.

Državno izborno povjerenstvo podsjeća sve biračice i birače da radi utvrđivanja identiteta na glasačko mjesto ponesu osobnu iskaznicu ili putovnicu te da korektnim ponašanjem pomognu svojim sugrađanima, članovima odbora za glasovanje da pravilno i točno obave svoju važnu dužnost.
DIP poziva biračice i birače na poštivanje tuđeg prava na tajnost glasovanja te da zahtijevaju da se isto pravo osigura i njima.

Na kraju DIP napominje i kako je izlazak na državni referendum i davanje glasa građansko pravo i dužnost svake biračice i birača. Zato DIP poziva građane na izlazak na državni referendum.

Pročitajte još

NOĆNJAK 2023. Veliki broj medalja ide u Ljubač!

Dulist

FOTO/VIDEO Biskupov blagoslov poma i maslinovih grančica ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Lokrum je otvoren za posjetitelje, prvi brod je u 10 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija