Politika

Odluka u Pentagonu!?

sdp16

Jake snage SDP-a okupile su se danas u Pentagonu. Sastanak lokalnih čelnika sa glavnim stranačkim tajnikom Igorom Dragovanom započeo je oko 16:30 sati. Očekuje se burna i žestoka rasprava.

Podsjetimo kako je posljednjih dana sve frštalo od neslužbenih informacija o političkim borbama unutar dubrovački stranačkih podružnica. Navodno Vlahušić u HNS-ovoj središnjici lobira podršku za još jedan pokušaj osvajanja gradonačelničkog mandata, pri čemu bi htio srušiti i Antuna Pravedana s mjesta predsjednika Gradske organizacije HNS-a. U tome, kažu upućeni, nema podršku dubrovačke baze, a kamo li SDP-a čiji članovi smatraju da je jedna greška s Vlahušićem i previše. Stoga smatraju da SDP kao "jača" stranka treba imati svog kandidata na lokalnim izborima 2013. Međutim, unutar gradskog SDP-a sve je više frakcija i osobnih ambicija. Niko Šalja već je izrazio spremnost da bude kandidat za gradonačelnika, a upućeni vjeruju da je još SDP-ovaca uvjereno kako su upravo oni pravi izbor.

Sve to, očekuje se bit će tema sastanka s Dragovanom. Tema je puno, a osobito i odnosi u gradskoj koaliciji na vlasti s kojom mnogi nisu zadovoljni. Dosta im je političkih pritisaka nezavisnog vijećnika Pera Vićana i gradonačelnikove samovolje kojima, iako na papiru najznačajniji dio koalicije, samo služe kao stroj za dizanje ruku. Naravno, jedna od tema koja se očekuje je i razmještanje stranačkih kadrova po javnim poduzećima. Već se nagađalo o mnogim smjenama, a Dragovan bi trebao pomoći da se iznađu najbolja rješenja i pomire interesi stranke sa ambicijama pojedinaca.

U usijanoj atmosferi na jugu, logičan je ovaj dolazak emisara iz središnjice SDP-a, a što će se dogovoriti i koje strategije primijeniti u daljnjem političkom djelovanju u Dubrovniku, pokazat će skori dani. Pitanje je samo, hoće li se donijeti čvrsti politički stavovi ili "odlučno možda"!?

 

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist