Aktualno

ODLUKA U OŽUJKU Četiri tvrtke u utrci za televizijsku koncesiju

ODLUKA U OŽUJKU Četiri tvrtke u utrci za televizijsku koncesiju

Četiri tvrtke iskazale su interes te poslale ponudu Vijeću za elektroničke medije za koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije na području Digitalne regije D9, odnosno dijela Dubrovačko-neretvanske županije.

Vijeće za elektroničke medije objavilo je kako su u konkurenciji tvrtke Tele-5 d.o.o., Televizija Jadran d.o.o., Televizija Dubrovnik d.o.o. te VTV d.o.o., a više informacija o njima može se saznati uvidom u sudski registar.

Tele-5 d.o.o. za televiziju i usluge registrirana je u Dubrovniku s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Kao osnivačica društva spominje se Lynda Petrović, supruga dubrovačkog poduzetnika Željka Petrovića, dok se kao direktorica navodi Katarina Milat Kralj.

Televizija Jadran d.o.o. za proizvodnju i emitiranje radio i TV programa registrirana je u Splitu s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Kao članovi društva spominju se Vicko Čikeš i Jagoda Latković iz Splita, Luana Perica iz Zagreba te tvrtka Splićanka d.o.o. (nema podataka u sudskom registru), kao direktorica se navodi Ivana Čikeš Županović, dok se pravim vlasnikom u medijima smatra poduzetnik iz Žeževice Stipe Latković.

Televizija Dubrovnik d.o.o. za proizvodnju i distribuciju televizijskog programa i marketinga registrirana je u Dubrovniku s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a jedini joj je vlasnik Orsat Zovko, kojeg nacionalni mediji često opisuju kao promotora borilačkih sportova, sportskog menadžer i ‘vlasnika televizijskih kanala koje prate milijuni diljem svijeta’.

VTV d.o.o. za proizvodnju, prijenos i emitiranje televizijskog programa ima sjedište u Vinkovcima, a temeljni kapital tvrtke nešto je veći od milijun kuna, pri čemu je u sudskom registru istaknuto kako je za tu tvrtku odobrena predstečajna nagodba. Vlasnici tvrtke su Grad Vinkovci, Županija vukovarsko-srijemska, a zanimljiva su ostala dva vlasnika. Naime, jedan je zadarski odvjetnik Leo Buljat, koji se  svojedobno spominjao kao suvlasnik tvrtke Visia Croatica koja je pokušala od države kupiti Imunološki zavod. Četvrti vlasnik je tvrtka XBX komunikacije iz Slatine čija je vlasnica Jelena Bosak, koju slavonski mediji povezuju s Robertom Bosakom, vlasnikom agencije za istraživanje javnog mišljenja 2×1 komunikacije.

Podsjetimo kako trenutno u Dubrovniku djeluje Dubrovačka televizija, kojoj se kao članovi društva navode Vlatko Banović te tvrtka Kapitel d.o.o. u vlasništvu Siniše Jerosimića, dok je direktor Tomislav Luburić.

Inače, koncesija vrijedi deset godina, pri čemu fiksni dio godišnje naknade iznosi tisuću kuna, a varijabilni 0,15 posto ukupnog godišnjeg bruto prihoda.

Vijeće za elektroničke medije odluku o budućem koncesionaru donijet će do 16. ožujka 2018. godine.

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo