Županija

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je treća najbolja europska destinacija 2021.

Odličnim vijestima pohvalili su se ove srijede iz Turističke zajednice Konavala. Cavtat je proglašen trećom najboljom europskom destinacijom u 2021. Riječ je o izboru Europske organizacije European Best Destinations (EBD), a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.

Osim Cavtata, destinacije koje su ove godine bile u izboru su Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca.

Također, prateći tijek zaraze koronavirusom u Europi, EBD dodjeljuje i pravo korištenja loga ‘European Safest Destinations 2021’ destinacijama s iznimno malom incidencijom Covida-19, a s obzirom na dobru epidemiološku situaciju od samih početaka pandemije, Cavtat je dobio i ovu vrijednu oznaku, odnosno pomoć i alat za promociju destinacije.

Podsjetimo, portal European Best Destinations europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online-kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Foto: Facebook/Turistička zajednica Konavle

Pročitajte još

VLADA USVOJILA ODLUKU Općina Konavle postala vlasnik Poduzetničke zone u Čilipima

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Prevlaka je hrvatski teritorij i o tome nema pregovora

Dulist

BOŽO LASIĆ: Prevlaka je nedvojbeno naša, očekujem oštru reakciju našeg Ministarstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija