Županija

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je treća najbolja europska destinacija 2021.

ODLIČNE VIJESTI Cavtat je treća najbolja europska destinacija 2021.

Odličnim vijestima pohvalili su se ove srijede iz Turističke zajednice Konavala. Cavtat je proglašen trećom najboljom europskom destinacijom u 2021. Riječ je o izboru Europske organizacije European Best Destinations (EBD), a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.

Osim Cavtata, destinacije koje su ove godine bile u izboru su Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca.

Također, prateći tijek zaraze koronavirusom u Europi, EBD dodjeljuje i pravo korištenja loga ‘European Safest Destinations 2021’ destinacijama s iznimno malom incidencijom Covida-19, a s obzirom na dobru epidemiološku situaciju od samih početaka pandemije, Cavtat je dobio i ovu vrijednu oznaku, odnosno pomoć i alat za promociju destinacije.

Podsjetimo, portal European Best Destinations europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online-kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Foto: Facebook/Turistička zajednica Konavle

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist