Sport

Odličan start Barakuda u Rotterdamu, uvjerljivo svladali Rumunje

Odličan start Barakuda u Rotterdamu, uvjerljivo svladali Rumunje

U prvoj utakmici na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, Hrvatska je vrlo uvjerljivo svladala Rumunjsku rezultatom 16:6 (5:1, 3:1, 4:2, 4:2). Najviše pogodaka za Barakude postigao je Rino Burić (3), po dva su u mrežu Rumunja ‘pospremili’ Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Lovre Miloš, dok su po jedan postigli Xavi Garcia, Luka Bukić i Ante Vukičević. Za ekipu Rumunjske najviše su golova dali Andrei Tudor Fulea (2) i Vlad Luca Georgescu, dok su po jedan postigli Cosmin Radu i Andrei Victor Antipa.

– Mislim da smo dobro otvorili utakmicu i kontrolirali rezultat od početka do kraja. Maksimalno smo ozbiljno shvatili Rumunje i sretno priveli kraju tu prvu utakmicu turnira. Odmah se okrećemo Nizozemcima koji su danas pobijedivši Nijemce pokazali da su kvalitetna momčad. Već sutra nas očekuje jedna ozbiljna utakmica. Ipak, na pravom smo putu kako bi ostvarili ono što svi želimo – rekao je Marko Bijač, golman reprezentacije.

Barakude već sutra uskaču u bazen protiv domaćina turnira, reprezentacije Nizozemske. Utakmica se također odigrava u 19 sati, s izravnim prijenosom na drugom programu Hrvatske televizije.

– Mislim da dobro ušli u utakmicu i odlično otvorili turnir. Odvojili smo se odmah na početku i držali utakmicu pod kontrolom. Slijedi nam utakmica protiv Nizozemske, za svaku se pripremamo zasebno i nadamo se da ćemo nastaviti igrati ovako kako smo igrali danas kako bi se uspjeli kvalificirati na Olimpijske igre – zaključio je reprezentativac Luka Bukić.

Foto: HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist