Sport

KVALIFIKACIJE ZA OI Barakude s 25:8 svladale Nizozemsku

KVALIFIKACIJE ZA OI Barakude s 25:8 svladale Nizozemsku

U utakmici 2. kola B skupine predolimpijskog turnira u Rotterdamu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je novom sjajnom izvedbom uvjerljivo svladala domaćina Nizozemsku 25:8. Najviše pogodaka je postigao Luka Bukić, čak 6, te je ujedno i proglašen najboljim igračem utakmice. Odmah do njega golovima su se istaknuli Joković 4, te Miloš i Fatović po 3 uz sjajnog vratara Bijača s 12 obrana, od toga i obranjeni peterac.
– Današnja utakmica s Nizozemcima je bila dobar test što se tiče kriterija suđenja koji je odlazio na stranu domaćina. Bitno je da nismo gubili glavu već da smo se igrali našu igru i držali se svega što smo dogovorili prije ulaska u bazen. Kvaliteta je bila na našoj strani i nismo imali većih problema. Slijede nam Francuzi koje smo nedavno pobijedili u Debrecenu, no nema mjesta opuštanju. Ovaj turnir je apostrofiran kao najvažniji u ovom dijelu sezone te gledamo na Francuze kao na respektabilnog protivnika za kojega ćemo se također ozbiljno pripremiti, kao i za sve utakmice. Ako zadržimo ovaj nivo prisebnosti i igre, posebice u obrambenom dijelu, mislim da ne bi trebali imati većih problema. – rekao je Maro Joković, reprezentativac.

Već sutra Hrvatsku očekuje utakmica s Francuzima.
– Francuska je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje. U njihovom sastavu nalazi se nekolicina dobrih igrača, mojih suigrača iz Marseillea. Međutim ne bi rekao da je to reprezentacija našeg ranga. Ipak, svakako se za njih treba ozbiljno pripremiti i koncentrirano uči u utakmicu te odigrati jako od početka do kraja. Mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje – rekao je Ante Vukičević.

Sutrašnja utakmica također će se moći pratiti na drugom programu hrvatske radiotelevizije, po rasporedu u 20:30 sati.

HVS

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist